Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську провели «Ніч індустріальної культури»


Екскурсійний трамвай заходу 20 червня 2012 року
Екскурсійний трамвай заходу 20 червня 2012 року
У Луганську в суботу пройшов культурний захід «Друга зміна. Ніч індустріальної культури», який продовжив подібну традицію з Німеччини, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Цього дня така Ніч індустріальної культури відбулася одночасно в Рурському регіоні Німеччини, Катовицькому воєводстві Польщі і на українському Донбасі – в Луганську і Донецьку.

Із 15-ї години містом курсував спеціальний трамвай, всередині якого пасажири могли ознайомитися з фотографіями, що розкривали історію індустріального розвитку Луганська, а також Донецька, Німеччини і Польщі. Екскурсовод також розповідала про пам’ятні місця та промислові підприємства міста.

Продовжилося свято у центрі Луганська концертною програмою о 18-й годині.

«Зараз Донбас асоціюється з важкою промисловістю та вуглевидобуванням. Такі асоціації викликав і Рурський регіон Німеччини 30–40 років тому. Хочеться привернути увагу до багатої культури Донбасу. Хочеться, щоб більше людей приїжджало на Донбас, промислові зони можна було б використовувати не тільки для виробництва, їх також можна використовувати як фактор привабливості регіону, тому «Ніч індустріальної культури» – це насамперед ефективний спосіб об’єднати луганську промисловість і культуру, це позитивно позначиться на іміджі Донбаського регіону і Луганська», – зазначила представник Німецької організації міжнародного співробітництва Олександра Курт.

Луганчан запросили відвідати одне з промислових підприємств міста, а також авіаційний музей, створений Луганським авіаремонтним заводом. Чотири автобуси ледве вмістили всіх охочих відвідати безкоштовні екскурсії.

Також на екскурсії запросив Луганський обласний краєзнавчий музей. У музеї працювало 5 залів, в яких можна було дізнатися про зародження, розвиток і культуру індустріальної спадщини Луганської області.

«Традиція, яка прийшла із Німеччини, сподіваємося, приживеться і у нас. За підсумками сьогоднішньої ночі ми будемо планувати такий захід і наступного року, і я сподіваюся, що до нас приєднаються й інші промислові підприємства, які є гордістю нашого міста», – розповів заступник мера Луганська Олександр Ткаченко.

Формат заходу є адаптованою версією традиційного німецького свята «Додаткова зміна. Ніч індустріальної культури», під час якого як розважальні об’єкти використовуються промислові підприємства. Вперше свято промисловості провели в Рурському регіоні Німеччини 12 років тому, що дало поштовх розвитку туризму в цій місцевості.

Організаторами заходу в Луганську виступили Луганська міська рада та Німецька організація міжнародного співробітництва (GIZ GmbH).

XS
SM
MD
LG