Доступність посилання

ТОП новини

США додають «Хезболлу» до своїх санкцій щодо Сирії


Прапори Ірану, «Хезболли» і Лівану
Прапори Ірану, «Хезболли» і Лівану
Сполучені Штати Америки додали в п’ятницю ліванський політичний рух і збройне угруповання «Хезболла» до свого переліку організацій і осіб, на які накладені санкції США через їхні зв’язки з режимом авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада.

Як заявило Міністерство фінансів США, таке визначення щодо цього ліванського руху, який має підтримку Ірану, наголошує на його «невід’ємній ролі в продовженні насильства режиму Асада, що його той чинить проти сирійського населення». Ця роль полягає, серед іншого, в тому, що «Хезболла» надає режимові і його прихильникам «навчальну, консультаційну і широку тилову підтримку».

Крім того, мовиться в заяві, «Хезболла» координує свою підтримку режимові Асада з іранським диверсійним спецпідрозділом «Кудс», що є арабською назвою Єрусалима. Цей спецпідрозділ є частиною іранського елітного збройного формування, Корпусу вартових Ісламської революції.

Радикальний ісламістський шиїтський рух «Хезболла» («Партія Аллаха»), що його США визнали за терористичну організацію ще 1995 року, має підтримку Ірану і Сирії і діє в Лівані і як політична партія антиізраїльського спрямування, і як збройне угруповання, яке має майже що регулярну армію.
XS
SM
MD
LG