Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко позивається до Радіо Свобода


Екс-майор Управління державної охорони Микола Мельниченко позивається до першого заступника голови партії «Батьківщина» Олександра Турчинова, партії «Батьківщина» та «формально» – до низки засобів масової інформації, зокрема, до Радіо Свобода.

Як заявив адвокат Мельниченка Микола Неділько сьогодні під час прес-конференції в УНІАН, його позов пов’язаний із оприлюдненням неправдивої інформації» після його заяви щодо можливої причетності колишнього прем’єра Юлії Тимошенко до вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

Позов до Радіо Свобода стосується заяв, які в ефірі радіостанції зробив адвокат Дмитро Поїзд.

За словами Неділька, загалом в інтересах Мельниченка подано дев’ять позовних заяв, з яких три – до Шевченківського районного суду Києва і шість – до Печерського.

Адвокат уточнив, що два позови подані до Турчинова та партії «Батьківщина» щодо поширення ними «завідомо неправдивої, недостовірної інформації на прес-конференції, яка відбулася 17 вересня поточного року». «Ми просимо суд зобов’язати Олександра Турчинова спростувати поширену ним недостовірну інформацію в наступній частині. На прес-конференції Турчинов заявляв, що «комерціалізація екс-майора Мельниченка призвела до того, що він почав співпрацювати з Генпрокуратурою», – повідомив адвокат.

Крім того, адвокат зауважив, що позови до ЗМІ є суто формальними, оскільки вони оприлюднили коментарі деяких осіб стосовно Мельниченка. Неділько наголосив, що фактично відповідачами мають виступати ці особи-коментатори, але оскільки у даний час не можна встановити їхні контакти, то ЗМІ залучаються для того, щоб вони надали координати цих осіб.

«Але це формальні позови до ЗМІ, оскільки до них ми претензій не маємо. Майнових претензій до ЗМІ не буде», – наголосив адвокат. За його словами, якщо вказані особи вибачаться, то Мельниченко відмовиться від своїх вимог.
XS
SM
MD
LG