Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна докладає всіх зусиль для звільнення українців у Лівії і Сирії


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Україна співпрацює з міжнародними організаціями, дипломатами з Євросоюзу і США, щоб звільнити ув’язнених у Лівії співгромадян. Цього року, головуючи в ОБСЄ, Київ має намір використати важелі організації для їхнього повернення додому. Про це сьогодні на першій прес-конференції заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара.

За його словами, українська сторона працює для розв’язання проблеми «на всіх рівнях», у тому числі – з лівійською стороною, через міжнародні організації.

«Минулого тижня у Брюсселі у мене була спеціальна розмова з Верховним представником ЄС Катрін Аштон з цього приводу. Євросоюз пообіцяв підключитися до врегулювання у двох ситуаціях: це та, що стосується ув’язнення громадян України у Лівії, а також – щодо визволення громадянки України Анхар Кочневої у Сирії», – сказав Кожара.

У червні минулого року 19 громадян України у Лівії засудили до 10 років тюрми. Їх, а також трьох громадян Білорусі і двох громадян Росії, звинувачували в тому, що вони були найманцями колишнього лівійського диктатора Муаммара Каддафі.

Анхар Кочневу викрали у Сирії у жовтні минулого року представники угруповання «Вільна сирійська армія», раніше МЗС повідомляло про спроби домовитись про звільнення Кочневої. Сирійці звинуватили її у співпраці з російськими спецслужбами.
XS
SM
MD
LG