Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті оприлюднили результати проміжних виборів до облради


В обласній газеті «Галичина» сьогодні офіційно оприлюднили результати виборів по одномандатних округах номер 25, 36 і 43 до Івано-Франківської обласної ради замість вибулих депутатів Верховної Ради Юрія Дерев’янка (самовисуванець), Василя Гладія (ВО «Батьківщина») й Олександра Сича (ВО «Свобода»).

Їх замінять узгоджені кандидати від політичних сил ВО «Свобода» «Батьківщина», «Фронт змін» і УДАР Іван Угрин (Снятинський район) й Іван Харук (місто Івано-Франківськ) та голова Всеукраїнського благодійного фонду Юрія Дерев’янка Володимир Грабовецький (Надвірнянський район).

Через проблеми з фінансуванням Снятинська і Надвірнянська районні виборчі комісії відмовилися транспортувати виборчу документацію до обласної виборчої комісії, вимагаючи «фінансування необхідними коштами в повному обсязі».

Бюджетна комісія Івано-Франківської обласної ради ухвалила рішення про виділення 856 тисяч гривень трьом виборчим комісіям на зарплату членам районних, міської і дільничних виборчих комісій.

Тільки після цього протоколи дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів на виборчих дільницях і районної виборчої комісії про підсумки голосування надійшли до ОВК. За словами голови обласної виборчої комісії Олега Пилип’юка, «в останній день встигли отримати всю необхідну документацію, закон не порушили».

Наступний етап – реєстрація новообраних депутатів облради.

27 січня на Прикарпатті відбулися проміжні вибори депутатів обласної ради.
XS
SM
MD
LG