Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал «Інтер» відмовився від своєї громадської ради


Український медіа-холдинг U.A. Inter Media Group Limited заявив у четвер, що не бачить необхідності продовжувати чинність меморандуму про незалежну громадську раду його телеканалу «Інтер».

Як мовиться у відкритому зверненні до членів громадської ради, яке оприлюднили на сайті телеканалу «Інтер», керівництво каналу «має всі підстави покладатися на професіоналізм творчого колективу «Інтеру», який не потребує зовнішнього нагляду і цензурування своєї роботи».

Сьогодні «Інтер» реалізує нову стратегію розвитку каналу, в основу якої покладена концепція зміцнення провідних позицій на українському телевізійному ринку, колектив каналу наполегливо працює над підвищенням якості та інформативності суспільно-політичного мовлення, розпочато розробку нових сучасних форматів телепрограм, а останнім часом зафіксоване зростання довіри телеглядачів до телеканалу «Інтер», мовиться в заяві.

Канал відмовився від громадської ради майже через місяць після того, як його на початку лютого купили в підприємця Валерія Хорошковського компанії, що належать підприємцеві Дмитрові Фірташу і голові Адміністрації Президента Сергієві Льовочкіну. При цьому Льовочкін запевняв, що не втручатиметься в роботу «Інтеру», але в журналістських колах заявляли, що він буде відповідальним за зміну редакційної політики каналу і може негативно вплинути на політику «Інтеру».

Незалежну громадську раду на телеканалі «Інтер» створили лише у грудні минулого року як продовження ініціативи «Відкриті новини заради чесних виборів», яку започаткував Міжнародний фонд «Відродження» під час виборчої кампанії. Тоді, ще за попереднього власника, на самому каналі це назвали «дуже важливою подією для українського телебачення».

Громадська рада, як повідомляли тоді, створювалася задля посилення впливу громадянського суспільства на розвиток свободи слова та вільного інформаційного простору в Україні, формування якісного «порядку денного» інформаційних мовників, впровадження міжнародних стандартів журналістики у діяльність українських медіа й підвищення рівня медіаграмотності громадян.
XS
SM
MD
LG