Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ на Луганщині не виконує своїх обов’язків – ОДА


Місія Організації з безпеки і співпраці в Європі, яка має контролювати дотримання домовленостей про припинення вогню на Донбасі, «самоусунулася від своїх обов’язків». Про констатацію Луганською облдержадміністрацією цього твердження повідомляє прес-служба голови ОДА Геннадія Москаля.

В обласній владі також вважають неналежною роботу українських спецслужб з попередження обстрілів із боку бойовиків.

«Наші спецслужби, які мали би попереджувати про підготовку артилерійських та мінометних обстрілів, мовчать. У другу світову війну про загрозу бомбардувань та обстрілів заздалегідь попереджували з допомогою сирен. Тепер про це стає відомо за фактом падіння мін та снарядів на підконтрольну Україні територію», – ідеться в заяві.

У ній також згадані кілька обстрілів цивільних об’єктів і блокпостів української армії, які сталися на території Луганщини протягом доби.

У понеділок президент України Петро Порошенко висловив стурбованість, що ОБСЄ досі не надала Україні безпілотні літальні апарати, що визначено попередніми домовленостями. Про це Порошенко заявив під час телефонних консультацій з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

XS
SM
MD
LG