Доступність посилання

ТОП новини

Садовий хоче залишитися мером Львова і пропонує іншого кандидата в уряд


Андрій Садовий
Андрій Садовий

Мер Львова Андрій Садовий заявляє, що не має наміру йти зі своєї посади в уряд. Так на своїй сторінці у Facebook він відреагував на пропозицію партій «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» обійняти посаду першого віце-прем’єра.

«Одразу після виборів я з президентом в присутності пана Яценюка обговорював мої можливі призначення в уряд. Я чітко повідомив, що моє нинішнє становище виключає це. Тоді всі поставились до цього з розумінням», – написав Садовий.

Натомість він пропонує закріпити статус першого віце-прем’єра в майбутньому уряді за керівником економічного блоку і призначити на цю посаду Наталію Яресько, яка є співзасновником компанії Horizon Capital.

«Попри те, що вона народилась у США, останні 20 років живе в Україні, є справжнім патріотом країни і чудово знає всі наші реалії. Наталя Яресько є знаною в світі міжнародної економіки, з бездоганною освітою і репутацією, незалежною від партій та корупційних схем і здатна дати поштовх українській економіці та навести лад в сфері державних фінансів», – заявляє лідер «Самопомочі».

За його словами, Яресько готова розглянути цю пропозицію і «справа за прем’єром».

«Як і раніше, я готовий працювати не лише в рамках міста. Я є віце-президентом Асоціації міст і громад України і темою децентралізації займаюсь не один рік. Моє завдання зараз – аби голос українських громад нова влада чула щодня», – додав Садовий.

Депутат від партії «Самопоміч» Ганна Гопко, яка очолювала передвиборний список партії на парламентських виборах, у коментарі виданню НВ заявила, що призначення Садового віце-прем’єром є «інформаційним шумом». Гопко стверджує: ніяких портфелів у новому уряді представникам партії не пропонували, і йти туди «Самопомiч» не збирається.

Раніше сьогодні політичні партії «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» оприлюднили заяву, в якій пропонують лідеру «Самопомочі» Андрію Садовому обійняти посаду першого віце-прем’єра «для спільної відповідальності за долю народу».

21 листопада представники «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», «Самопомочі», Радикальної партії Ляшка й «Батьківщини» підписали проект тексту коаліційної угоди.

XS
SM
MD
LG