Доступність посилання

ТОП новини

Іноземці в уряді будуть залежними від того, хто їм платитиме – експерт


Юрій Корольчук
Юрій Корольчук

Невизначеність з фондом оплати і різна ментальність можуть поставити під питання ефективну роботу іноземців в українському уряді, заявляє політичний експерт Юрій Корольчук.

Поки що немає відповіді, хто платитиме гроші іноземцям, яких залучатимуть до управління державою, сказав він в ефірі Радіо Свобода.

«Який фонд буде оплати? Вони ж дороговартісні працівники. Виникла така думка, що буде фонд умовний, який будуть наповнювати. Питання: хто його буде наповнювати? Як це буде зроблено публічно? І знову ж таки, чи тоді не виникне ланцюжка відповідальності між менеджером і фактично лобістом, який вливатиме гроші в цей фонд», – зазначив Юрій Корольчук.

​Ще одним ризиком він називає те, що іноземці можуть зіткнутися з проблемою іншої ментальності.

«Та ж Наталія Яресько, яка більше 20 років тут живе і працює. Але її ментальність може бути далекою від української, наприклад, американська, канадська, європейська. Наскільки їй буде легко знайти спільну мову, налагодити комунікацію всередині міністерства, налаштувати до себе людей, оточуюче середовище, яке працює з міністерством. Це величезне питання», – каже Корольчук.

Водночас експерт не виключає, що у іноземців краще вийде утримати інвесторів в Україні, а також розширити співпрацю між Україною і міжнародними фінансовими структурами.

Як повідомив речник президента України Святослав Цеголко, троє іноземців стали громадянами України для роботи на державній службі. Це – Наталія Яресько, Олександр Квітішвілі і Айварас Абрамавичус. За даними ЗМІ, вони мають очолити Міністерство фінансів, охорони здоров’я і економіки відповідно.

XS
SM
MD
LG