Доступність посилання

ТОП новини

Керрі: коаліція до перемоги буде вести боротьбу з бойовиками «Ісламської держави»


Джон Керрі
Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі заявляє, що коаліція з протидії бойовикам угруповання «Ісламська держава», буде вести наступ на всіх фронтах і продовжить операцію доти, поки не здобуде перемогу.

Керрі заявив про це напередодні сьогоднішнього засідання в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі з главами МЗС країн-учасниць коаліції. Учасники зустрічі обговорять стратегію боротьби проти ісламістів, які захопили значні території в Іраку і Сирії, і дадуть оцінку досягнутому прогресу.

За словами держсекретаря США, Вашингтон безперервно шукає кошти для посилення ефективності цієї боротьби. Він наголосив, що втрати бойовиків щодня зростають.

Збройні сили Іраку за підтримки курдських сил «пешмерґа» й шиїтських та сунітських ополчень і завдяки повітряним ударам міжнародної коаліції під проводом США, останнім часом визволили вже кілька міст із рук екстремістів із угруповання «Ісламська держава». Але ісламісти далі утримують кілька великих міст і значні території на півночі Іраку, а також частини території сусідньої Сирії.

XS
SM
MD
LG