Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: на Луганщині діють непідконтрольні угруповання


(ілюстрація)
(ілюстрація)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила сьогодні за результатами візиту спостерігачів її Спеціальної моніторингової місії в Україні до штабу Спільного центру контролю і координації в контрольованому українськими військами Дебальцевому, що всі сторони погодилися: це місто обстріляли вчора вранці десятьма ракетами системи «Град» із околиць міста Зоринська на Луганщині.

За повідомленням, таку думку висловили вчора і українські, і російські військові зі складу Спільного центру, і донецькі й луганські сепаратисти, представлені в ньому.

При цьому, як заявив спостерігачам неназваний начальник цього штабу з російської сторони, ймовірно, йдеться про невідоме й непідконтрольне угруповання, а не про так звані «регулярні війська» угруповання «ЛНР», бо ті раніше заявили, що відвели з регіону свою артилерію.

Місія ОБСЄ звернула увагу, що наразі не змогла перевірити заяви про виведення озброєнь угрупованням «ЛНР» із околиць Зоринська.

Обстріл Дебальцевого вчора вранці підтвердили спостерігачам ОБСЄ і місцеві мешканці, мовиться в повідомленні.

Раніше сьогодні в ОБСЄ повідомляли про інший епізод роботи спостерігачів учора біля Донецького аеропорту, коли вони потрапили під обстріл, спрямований проти українських військових.

XS
SM
MD
LG