Доступність посилання

ТОП новини

Росія: захист оскаржив арешт Олега Навального


Навальний закликав росіян протестувати, допоки не буде знищено режим Путіна
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Захист подав скаргу на арешт Олега Навального, якого суд сьогодні засудив до трьох з половиною років колонії загального режиму у справі про розкрадання коштів у компанії «Ів Роше» і арештував.

Адвокати вимагають залишити його під підпискою про невиїзд.

Як пояснив адвокат Вадим Кобзєв, ця скарга аналогічна тому поданню, яке подавала прокуратура після арешту Олексія Навального і Петра Офіцерова за вироком у справі «Кіровлісу». Тоді прокуратура визнала, що запобіжний захід незаконно міняти до вступу вироку в законну силу.

Захисник також повідомив, що суддя Олена Коробченко при оголошенні вироку змінила одну зі статей звинувачення братам Навальним. Прокуратура обвинувачувала їх у шахрайстві, максимальне покарання за яке – 10 років позбавлення волі. Суддя перекваліфікувала обвинувачення на статтю «Шахрайство у сфері підприємницької діяльності», яка передбачає до п’яти років в’язниці.

За вироком, оголошеним сьогодні в суді, російський опозиціонер Олексій Навальний отримав три з половиною роки умовного покарання, його брат Олег засуджений до трьох років і шести місяців позбавлення волі в колонії загального режиму.

Підсудні провину не визнають.

Захист братів Навальних вже заявив, що оскаржить вирок. Прокуратура свою думку обіцяє висловити після 12 січня, коли сторони отримають мотивувальну частину рішення суду. Сьогодні була зачитана тільки резолютивна частина вироку.

Прихильники Олексія Навального і правозахисники вважають кримінальне переслідування опозиціонера політично мотивованим.

Сам Навальний закликав росіян виходити на акції протесту, щоб скинути режим президента Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG