Доступність посилання

ТОП новини

Тристоронні консультації між Україною, ЄС та Росією успішні для Києва – Мінекономрозвитку


Тристоронні політичні консультації щодо виконання асоціації Україна – ЄС принесли офіційному Києву низку успішних домовленостей, заявила в ексклюзивному коментарі Радіо Свобода заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська.

За її словами, відтепер із боку Росії не йде мова про будь-які зміни до тексту Угоди про асоціацію. Окрім того, застосування двосторонньої зони вільної торгівлі не відкладатиметься, а вступить у дію 1 січня 2016. Третім успіхом України на цих консультаціях, на думку Микольської, є позиція, якої відтепер дотримуватиметься Росія.

«Ми говоримо про те, що всі подальші консультації щодо занепокоєнь Росії щодо вступу в силу частини Угоди про асоціацію щодо зони вільної торгівлі обговорюватимуться не у двосторонньому форматі, як цього хотіла Росія, а у форматі Україна – Росія – ЄС», – каже вона.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, для України це є додатковою гарантією захисту українських інтересів.

«Це додаткова гарантія того, що позиція російської сторони так само аналізуватиметься і розглядатиметься європейськими колегами з точки зору обґрунтованості, економічної цінності та ваги питань, які вони порушують, а також пошуку практичних рішень для занепокоєнь Росії, які вони висловлюють», – додала вона.

Київ, Брюссель та Москва провели у Брюсселі в понеділок, 18 травня політичні консультації щодо імплементації Угоди про асоціацію, включно з поглибленою і всеосяжною зоною вільної торгівлі, між Україною і ЄС. Від України в консультаціях брав участь міністр закордонних справ Павло Клімкін.

XS
SM
MD
LG