Доступність посилання

ТОП новини

Київський суд: справи Ставицького і Єфремова під час пожежі не постраждали


Пожежа у Солом'янському суді не пошкодила матеріалів резонансних справ (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Пожежа у Солом'янському суді не пошкодила матеріалів резонансних справ (відео)

Пожежа у приміщенні Солом’янського районного суду Києва, що сталася в ніч 13 червня, не пошкодила матеріалів резонансних справ екс-міністра енергетики і вугільної промисловості України Едуарда Ставицького і колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Про це на місці пожежі повідомив прес-секретар суду Микола Мар’єв у коментарі програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

«Такі справи, які ще розглядаються, повинні зберігатися в сейфах у кабінетах суддів. Кабінети суддів не постраждали. Нами вже були проведені огляди всіх кабінетів. Постраждала тільки кримінальна канцелярія зі справами, розгляд яких уже був завершений», – пояснив він.

Перший поверх будівлі суду підтоплений через гасіння пожежі
Перший поверх будівлі суду підтоплений через гасіння пожежі

Водночас прес-секретар суду підтвердив інформацію про те, що горіли справи, передані до суду Національним антикорупційним бюро України.

«Розглянуті справи за останні 1–2 роки – такі, по яких уже були кінцеві рішення, які вже виконані або виконуються, в тому числі і передані з НАБУ, зберігалися в канцелярії, тому так, там були і ті справи. Наскільки вони знищені або пошкоджені – ми зараз встановлюємо», – зауважив Микола Мар’єв.

Пожежа сталася на другому поверсі
Пожежа сталася на другому поверсі

Також у суді відзначили, що втрачені у пожежі справи, згідно з процесуальним кодексом, можна буде відновити, оскільки копії повинні зберігатися в органах слідства.

Близько 12:00 у приміщення суду почали пропускати працівників відділу кадрів і канцелярії, які змогли забрати вцілілі документи і займаються описом справ.

Із суду виносять уцілілі документи
Із суду виносять уцілілі документи

Справи, які розглядаються у будівлі суду по вулиці Кривоноса, станом на 13 червня зняті з розгляду. Для суддів будуть шукати інше приміщення.

Поліція розслідує пожежу в Солом’янському райсуді Києва як умисне знищення майна.

Справи після пожежі
Справи після пожежі

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG