Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: минулої доби найгірше було на маріупольському напрямку


Неподалік Талаківки, Донецька область (ілюстраційне фото)
Неподалік Талаківки, Донецька область (ілюстраційне фото)

Прес-центр штабу АТО повідомляє про 30 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків за минулу добу, більшість порушень – 22 – зафіксували на маріупольському напрямку. Про це йдеться у зведенні штабу у суботу вранці. Українські військові повідомляють, що кількість обстрілів різко зросла після 18:00.

«На маріупольському напрямку близько десяти разів незаконні збройні формування вели вогонь по позиціях поблизу Мар’їнки зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем. Під мінометним вогнем російських окупантів опинились наші підрозділи неподалік Павлополя, Богданівки та Талаківки. А укріплення в районі Старогнатівки, Водяного та Новотроїцького потрапили під вогонь великокаліберних кулеметів, автоматичних гранатометів та БМП», – інформують у прес-центрі.

Крім того, 8 випадків порушення «режиму тиші» сепаратистами зафіксували на донецькому напрямку. «По позиціях поблизу Авдіївки та шахти Бутівка супротивник гатив з великокаліберних кулеметів та гранатометів, згодом долучивши ще й міномети. Також, зі стрілецької зброї та гранатометів ворог обстріляв наші укріплення неподалік Троїцького та Луганського», – йдеться у ранковому зведенні.

Один обстріл із боку бойовиків українські військові зафіксували на Луганщині – йдеться про населений пункт Лобачеве.

Сепаратисти угруповання «ДНР» у суботу вранці звинуватили українських військових в обстрілі передмістя Донецька й низки населених пунктів. В угрупованні «ЛНР» в ранковому зведенні йдеться про 4 обстріли, зокрема – про нібито ведення українськими військовими вогню з села Лобачеве.

У штабі АТО заявляють, що українські військові відкривають вогонь лише у відповідь і не на кожен із обстрілів бойовиків.

XS
SM
MD
LG