Доступність посилання

ТОП новини

Дубілет: за добу побитий рекорд зі зняття коштів із банкоматів «Приватбанку» – 2 мільярди гривень


За добу побитий рекорд з обсягу коштів, знятих із банкоматів «ПриватБанку» – 2 мільярди гривень. Про це на прес-конференції в Дніпрі повідомив голова правління банку Олександр Дубілет.

За його словами, такого не було навіть в період військових дій на Донбасі, тоді щодоби клієнти загалом знімали готівку з банкоматів в обсязі близько 1,7 – 1,8 мільярда гривень.

«Ми виконали всі платежі, ми зарядили всі банкомати. Банкомати продовжують працювати», – заявив він.

Представник банку зазначив, що «інформаційна атака, яка пішла на банк в останні два тижні», багато в чому вплинула на поведінку банку й на рішення про націоналізацію.

Водночас він не відповів прямо на уточнююче запитання журналістів, про яку саме «інформаційну атаку» йдеться і з боку кого.

«Що далі? Як ми це собі бачимо? Я був на нараді в Кабінеті міністрів у суботу, яку проводив прем’єр-міністр, і від імені менеджменту й акціонерів запевнив, що ми зробимо процес передання управління якомога безболіснішим і природним. Звичайно, зовсім безшовним його зробити не вийде, та у нас і досвіду такого немає», – сказав Дубілет.

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 18 грудня ухвалив рішення передати в 100-відоткову державну власність найбільший в Україні банк «Приватбанк».

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що рішенням про націоналізацію «Приватбанку» вдалося захистити майже 20 мільйонів громадян України, які були клієнтами цього банку, зокрема, понад три мільйони пенсіонерів, понад 500 тисяч студентів і 1,6 мільйона соціально незахищених громадян, понад 3,5 мільйони зарплатних рахунків.

Сьогодні також президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект «Про банки й банківську діяльність» щодо «посилення захисту вкладників «Приватбанку». Порошенко наголосив, що держава «гарантує клієнтам «Приватбанку» недоторканість і цілісність їхніх грошей». Він також закликав клієнтів «Приватбанку» зберігати спокій.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG