Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: на Донеччині у Бахмуті озброєні люди заблокували залізницю


Поліція проводить перевірку через перекриття руху на залізничній станції в Бахмуті на Донеччині, інформацію про блокування передали в СБУ.

Як повідомляє прес-служба поліції Донецької області, сьогодні стало відомо, що в Бахмуті близько 50 людей зупинили тепловоз та за допомогою машин перекрили рух на залізничному переїзді.

«Невідомі озброєні люди у камуфляжі та на бусах перекрили залізничне полотно навулиці Корсунського, заблокували тепловоз, де перебувають працівники залізниці, з метою перекриття руху на станцію Микитівка», – йдеться у повідомленні.

Кількість й приналежність цих людей встановлюється, додають в поліції.

Раніше активісти оголосили про проведення безстрокової громадської акції протесту, щоб не допускати перевезення залізничним транспортом вантажів на непідконтрольну українській владі територію і в зворотному напрямку. У січні вони розпочали блокування залізниці на Луганщині.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту (стаття 279 Кримінального кодексу України).

Служба безпеки України заявила, що блокування переміщення товарів з і на неконтрольовані території Донбасу має ознаки протиправної діяльності, завдає прямих збитків державі, створює передумови до зриву функціонування енергосистеми країни і негативно впливає на процес звільнення заручників. СБУ також відкинула звинувачення у своїй комерційній «зацікавленості» у торгівлі з угрупованнями «ДНР» і «ЛНР».

XS
SM
MD
LG