Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Порошенко розповів про Мальдіви і сказав, що «не Господь Бог»


Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції. Київ, 28 лютого 2018 року
Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції. Київ, 28 лютого 2018 року

9 запитань президенту

Президент України Петро Порошенко провів чергову велику прес-конференцію. Щоб зекономити ваш час, ми відібрали 9 найгостріших, запитань. Серед них...

Питання, що стосувалось одного із найбільш обговорюваних нині розслідувань «Схем» про відпочинок президента на Мальдівах. За словами Петра Порошенка, кордон він перетинав за своїм прізвищем, «по своєму паспорту, з відповідною реєстрацією у прикордонників». Водночас він уникнув відповіді на запитання журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача про те, чи правда, що на борту разом із ним був Борис Ложкін, а також, що після розслідування «Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента» співробітників аеропорту «Київ» перевіряли на детекторі брехні для того, щоб виявити можливий витік інформації.

Було і запитання, яке стало чи не найбільш обговорюваним у контексті прес-конференції: журналіст Дмитро Гордон поставив запитання, включаючи в нього приховану рекламу свого творчого вечора у Львові.

Журналіст «Детектор медіа» поставила запитання: «Як це – бути президентом-олігархом у країні, де люди живуть на межі гуманітарної катастрофи? Чи не відчуваєте свою ціннісну невідповідність цій посаді?». У відповідь президент почав перелічувати свої досягнення на посаді та запросив журналістку провести з ним один день, аби вона змінила свою думку, звернувшись до неї «Дорогенька моя».

А на вже традиційне запитання про справу Шеремета, президент пояснив, що він не Господь Бог.

Жваво коментували тези Петра Порошенка користувачі соцмереж та навіть створили нові меми.

Але ж не Петром Порошенком єдиним. Далі перелік інших важливих новин.

КСУ визнав ухвалення «закону Ківалова-Колесніченка» неконституційним і пояснив: Верхвона Рада порушила процедуру його розгляду та ухвалення.

Київський апеляційний господарський суд зобов’язав повернути державі будівлю «Гостиного двору», що на Контрактовій площі в Києві.

«Укрнафта» програла суд фірмі з оточення Порошенка щодо права добувати газ на Полтавщині.

#Нафтогазпереміг

Компанія НАК «Нафтогаз України» повідомила про перемогу у Стокгольмському арбітражі над російським газовим монополістом, компанією «Газпромом» у суперечці щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту. За рішенням арбітражу, «Газпром» має компенсувати 4,63 мільярда доларів США за недопоставлені погоджені обсяги газу. У російському «Газпромі» рішення Стокгольмського арбітражу поки що не коментували.

Останній Щоденник Олімпіади

XXІІІ зимові Олімпійські ігри у Пхьончані залишилися позаду. У загальному заліку збірна України 21-а, розділивши цю сходинку у турнірній таблиці разом із Угорщиною. «Золото» для «синьо-жовтої» збірної здобув фристайліст Олександр Абраменко. Україна ніколи більше двох нагород не здобувала на зимових Іграх, а з деяких взагалі поверталась без медалей. Проте в багатьох видах, за словами експертів, сподівались на не такі низькі результати. Наприклад, у біатлоні українці нагороди не дочекались. Серед головних причин такого виступу і спортсмени, і тренери називають несвоєчасне фінансування, відсутність інфраструктури та відносини всередині федерацій. Тепер до наступних Ігор буде 4 роки для того, щоб зробити висновки і нарешті виправити помилки.

Змінюємо формат виходу на радіо

І коротке оголошення для тих, хто нас не лише читає, а й слухає. Із 1 березня Радіо Свобода зупиняє підготовку радіопрограм «Свобода Сьогодні», «Європа на Зв’язку», «Право на Дію» та «Історична Свобода». Згадані програми виходили на хвилях Радіо «Ера ФМ». Водночас на «Радіо НВ» із середини березня планується поява радіопрограм Радіо Свобода «Свобода за Тиждень» і «Свобода в Деталях», які будуть виходити на вихідні.

Читайте, дивіться, слухайте, а головне – після цього думайте!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG