Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: екс-суддя часів Януковича Татьков попросив політичний притулок в Австрії


Суддя, кандидат на посаду голови Вищого господарського суду України Віктор Татьков, 15 квітня 2014 року
Суддя, кандидат на посаду голови Вищого господарського суду України Віктор Татьков, 15 квітня 2014 року

Суддя Татьков: політичний біженець чи втікач від правосуддя?

Австрія – один з улюблених європейських напрямків українських можновладців та політиків, коли мова заходить про «план Б» – тобто місце, де можна облаштувати своє життя на випадок політичної турбулентності чи кримінального переслідування в Україні. Більше того, Україна цього року увійшла до топ-10 країн, вихідці з яких просять у влади Австрії політичного притулку. Такі дані озвучили у Федеральному відомстві у справах іноземців та біженців (BFA). Банківська система та ринок нерухомості у Відні дозволяють надійно інвестувати свої гроші, зароблені на українцях, в тому числі, сумнівним шляхом.

Цього тижня стало відомо, що колишній суддя часів Віктора Януковича Віктор Татьков, якого розшукують українські правоохоронці, аби притягнути до відповідальності, попросив політичний притулок в Австрії.

Хто такий суддя Татьков? Що йому інкримінують українські правоохоронці? І чи запит на політпритулок в Австрії допоможе йому уникнути правосуддя? Це з’ясовували журналісти програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу UA: Перший).

Українсько-російське громадянство в Криму

Ті, хто отримав громадянство Росії в Криму, зберігають українське громадянство – так стисло можна переповісти суть пропозиції президента України Петра Порошенка до Верховної Ради. Про це йдеться в законопроекті №8297, зареєстрованому 19 квітня.

Серед іншого, статтю 19 пропонується доповнити положенням, згідно з яким не є підставою для втрати громадянства України «набуття громадянства Росії в результаті здійснення протиправних та недобросовісних дій на тимчасово окупованій території Криму окупаційною адміністрацією Росії…»

А тепер стисліше:

У «Нафтогазі України» вже прокоментували повідомлення російського «Газпрому» про те, що він направив до Стокгольмського арбітражу документи для розторгнення контрактів на постачання газу і його транзит через територію України.

В Україну прибули ще 800 тисяч доз вакцини проти кору, повідомили в МОЗ.

Засудженого в окупованому Росією Криму українського активіста Володимира Балуха, який голодує від 19 березня, мають намір відправити в карцер СІЗО Сімферополя, повідомляє Кримська правозахисна група. І наголошує, що користуватися спальним місцем в карцері можна тільки в спеціально відведені вночі години

Суд обрав запобіжний захід водієві легковика, якого підозрюють в спричиненні ДТП з дев’ятьма загиблими у Кривому Розі, – 60 днів утримання під вартою без права внесення застави.

Кримчанин проти Mercedes

Шукати справедливості за допомогою білбордів. Це не сюжет оскароносного фільму, а реальна історія, що триває у Сімферополі вже 10 років. Місцевий житель купив автомобіль Mercedes, що виявився бракованим. Автовиробник помилку визнав, але грошей кримчанину не повернув. Багато років він судиться в українських і російських судах. Чоловік вирішив покарати своїх кривдників, вивісивши білборди в центрі міста. Справжню голівудську драму про боротьбу великого бренду і маленької людини – дивіться у сюжеті Крим.Реалії.

І про успіх, якому варто порадіти.

Мультфільм «Викрадена принцеса» за місяць світового прокату зібрав майже 2,5 мільйона доларів

А ​повітряні гімнасти з Харкова Катя Бускандзе і Микита Бичков вразили глядачів американського телешоу – відеозапис їхнього виступу набрав понад двадцять мільйонів переглядів у соціальній мережі Facebook.

Не зупиняйтесь на шляху до своєї мети!

Ваше Радіо Свобода Daily бажає Вам вдалих вихідних!

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG