Доступність посилання

ТОП новини

Як українці вболівали за Хорватію у матчі з Росією. Огляд соцмереж


Хорватські футболісти радіють перемозі над росіянами у чверті фіналу Чемпіонату світу, 7 липня 2018 року, Сочі, Росія.
Хорватські футболісти радіють перемозі над росіянами у чверті фіналу Чемпіонату світу, 7 липня 2018 року, Сочі, Росія.

​У російському Сочі 7 липня збірна Хорватії по футболу перемогла збірну Росії та вийшла в півфінал чемпіонату світу з футболу. В соцмережах активно обговорюють результат матчу, а також дискутують про бойкотування чемпіонату, який відбувається в Росії на тлі триваючої російської агресії проти України.

Чемпіонат світу в Росії розпочався 14 червня. Мундіаль відбувається на тлі найгіршого з часів Холодної війни загострення відносин Москви із Заходом і заяв правозахисників про масштабні порушення прав людини в Росії. Представники влади низки країн оголосили про намір бойкотувати чемпіонат.

В Україні також закликали до бойкоту через агресивні дії Росії на Донбасі та анексії Криму. Напередодні мундіалю український режисер Олег Сенцов, якого тримають ув’язненим в Росії, оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів.

Хорватська команда перемогла російську у чвертьфіналі. Переможця не змогли виявити в основні та додаткові тайми, матч завершився серією пенальті.

У соцмережах відреагували одразу.

Не обійшлося без жартів.

Інші ж згадали про історичні зв’язки українців з хорватами.

Але з новою силою розгорнулась і дискусія про бойкот чемпіонату. ​

Захисник футбольної збірної Хорватії Домагой Віда разом з колишнім гравцем команди Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення. На відео вони сказали, що присвячуют перемогу київському клубу «Динамо», за який вони тривалий час грали, та Україні. «Слава Україні! – каже Віда, який забив два голи у матчі.

І вже є пропозиції зібрати кошти на випадок, якщо футболістів оштрафують за вислови.

Пізніше стало відомо, що Міжнародна федерація футболу (ФІФА) винесла попередження футболістові збірної Хорватії після того, як в інтернеті оприлюднили відеозапис, у якому він після перемоги над командою Росії виступив на підтримку України. Повідомлення про це представника федерації наводять західні і російські агентства.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG