Доступність посилання

ТОП новини

«Він мріяв стати корисною людиною»: що розповідають про полоненого матроса з Луганщини в його школі


Євген Семидоцький, український матрос у складі рейдового буксира «Яни Капу», який разом із побратимами потрапив у полон після нападу Росії на українські кораблі
Євген Семидоцький, український матрос у складі рейдового буксира «Яни Капу», який разом із побратимами потрапив у полон після нападу Росії на українські кораблі

Слова полоненому матросу від вчительки. Радіо Донбасс.Реалії зв’язалося з директором Сватівської школи номер 2, де навчався Євген Семидоцький, член екіпажу рейдового буксира «Яни Капу». Ми вже розповідали вам про моряка з Луганської області: Євген народився в селищі Троїцьке, а коли йому виповнилося 7 років, із батьками переїхав в Сватове, де до дев’ятого класу навчався в школі № 2. Директор школи Любов Драгун розповіла про учня і переказала йому слова підтримки.

Що ви пам’ятаєте про Євгена Семидоцького?

– Я його дуже добре пам’ятаю. Він навчався у нас з першого класу. У 2005 році вступив до школи. І закінчив в нас 9 класів. Його досягнення у навчанні були на достатньому рівні. Він був спортсменом. Захоплювався спортивними іграми, був учасником різних спартакіад.

За характером – добра, спокійна, врівноважена людина. Ми пишаємося ним

За характером – добра, спокійна, врівноважена людина. Знаєте, були в нього гарні риси характеру – чесність та порядність. Я знаю, що в будь-яких ситуаціях він залишиться вірним собі. Знаю його батьків. Це добропорядна родина. І зараз його родичі ходять у нашу школу. Я знаю, що він мріяв стати… знаєте, як у 9-х класах пишемо твори, і як він писав, мріяв стати корисною людиною. І думаю, що він невипадково пішов служити на флот. Ну от така він людина. Можливо, це було його покликання. У будь-якій ситуації він не підведе. Ми пишаємося ним.

Євген Семидоцький
Євген Семидоцький

Які слова підтримки ви б йому переказали?

– Ми дуже його підтримуємо. Віримо в нього! Знаємо, що він не схибить з вірного шляху. Він буде вірним сином нашої держави. Хочеться, щоб у хлопця склалася доля. Знаєте, вся школа хвилюється за нього. Підтримуємо його. Віримо в те, що в нього все складеться добре.

«Яни Капу» – той самий буксир, який зазнав тарану російським прикордонним кораблем.

Російське судно таранить українське в Чорному морі – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Всього в полоні в окупованому Росією Криму – 24 українські військовослужбовці.

ОСТАННІЙ ВИПУСК РАДІО ДОНБАС.РЕАЛІЇ:

(Радіо Свобода опублікувало цей матеріал у рамках спецпроекту для жителів окупованої частини Донбасу. Якщо у вас є тема для публікації чи відгук, пишіть нам: Donbas_Radio@rferl.org)

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

(Радіоперехоплення переговорів російського командування з екіпажами кораблів Росії щодо атаки на кораблі ВМС України)

Порошенко назвав «прямим актом агресії» напад російських прикордонників на українські кораблі

Полонений моряк ВМС у кримському «суді» попросив перекладача з російської – адвокат​

Захоплені Росією українські моряки: хто вони і що з ними​

США: ЄС варто посилити санкції проти Росії і відмовитися від «Північного потоку-2»

Потрібно зупинити Путіна, щоб він не пішов далі – у Європарламенті закликають до нових санкцій

XS
SM
MD
LG