Доступність посилання

ТОП новини

США: ЄС варто посилити санкції проти Росії і відмовитися від «Північного потоку-2»


Гезер Науерт: європейські країни мають себе спитати, чи є «Північний потік-2» тим, що вони хочуть продовжувати, адже це допомагає російській владі
Гезер Науерт: європейські країни мають себе спитати, чи є «Північний потік-2» тим, що вони хочуть продовжувати, адже це допомагає російській владі

Вашингтон закликає європейських партнерів посилити санкції проти Росії після інциденту в Керченській протоці. Європейським країнам варто посилити підтримку України і переглянути позицію щодо «Північного потоку-2», заявила речник Держдепартаменту США Гезер Науерт.

За її словами, багато держав запровадили санкції проти Росії у відповідь на анексію Криму і її агресію на сході України, але не всі з цих заходів виконуються.

«Також те, про що ми говорили багато разів, але, можливо, недостатньо, – це «Північний потік-2». «Північний потік-2» проходить багатьма з цих країн (ЄС – ред.). Я вважаю, що європейські країни мають себе спитати: чи є «Північний потік-2» тим, що вони хочуть продовжувати, адже це допомагає російській владі, і чи хочуть вони надавати зараз таку підтримку російській владі, підтримуючи «Північний потік-2», – сказала Науерт на брифінгу у Вашингтоні.

Напередодні кореспондент Радіо Свобода в Брюсселі повідомляв, що близько 6–7 країн ЄС виступають за подальші санкції проти Росії, але процес їх запровадження може бути тривалим.

Читайте також: Він із 5-го класу хотів стати моряком – мати 18-річного полоненого моряка з Одеси

25 листопада російські силовики у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три кораблі, а також затримали 24 українських моряків. За даними української сторони, шістьох українських військових поранено, двоє перебувають у тяжкому стані. Росія заявляє, що надала медичну допомогу трьом пораненим, про інших трьох не згадувала.

Країни Заходу засудили дії Росії. В Євросоюзі і НАТО також закликали до «стриманості і деескалації».

26 листопада, після подій у Керченській протоці, Верховна Рада ухвалила запровадження воєнного стану у низці областей України.

Українська прокуратура визнала захоплених Росією моряків військовополоненими.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

(Радіоперехоплення переговорів російського командування з екіпажами кораблів Росії щодо атаки на кораблі ВМС України)

(Відео моменту, коли корабель Росії цілеспрямовано таранить український корабель у Керченській протоці)

Російське судно таранить українське в Чорному морі – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Потрібно зупинити Путіна, щоб він не пішов далі – у Європарламенті закликають до нових санкцій

Росія накопичує заручників – Фейгін про полонених моряків України

XS
SM
MD
LG