Доступність посилання

ТОП новини

Луценко заявив, що син Байдена не порушував українського законодавства


Луценко про Гантера Байдена: з точки зору українського законодавства він нічого не порушив
Луценко про Гантера Байдена: з точки зору українського законодавства він нічого не порушив

Син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Гантер не порушував українського законодавства під час роботи в раді директорів української енергетичної компанії Burisma, заявив колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко в коментарі видання The Washington Post.

«З точки зору українського законодавства він нічого не порушив», – сказав Луценко.

Минулого тижня видання The Washington Post та інші американські ЗМІ повідомили, що американський розвідник написав скаргу через телефонну розмову президента США Дональда Трампа з неназваним іноземним лідером.

19 вересня генерального інспектора розвідки Майкла Аткінсона допитали за зачиненими дверима в Палаті представників США про скаргу співробітника розвідки. The Washinghton Post нагадало, що за кілька тижнів до скарги президент США Дональд Трамп мав телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Сам Трамп назвав «фейковими новинами» інформацію про скаргу на нього.

21 вересня колишній віце-президент США Джо Байден, основний кандидат Демократичної партії США на виборах президента 2020 року закликав розслідувати інформацію про те, що Трамп у телефонній розмові з Зеленським міг тиснути на того, закликаючи почати розслідування проти Байдена і його сина.

Палата представників Конгресу США 24 вересня ініціювала формальне розслідування дій президента Дональда Трампа, підсумком якого може стати рішення про його імпічмент – відсторонення від посади.

25 вересня Білий дім оприлюднив недослівний виклад розмови липневого спілкування Дональда Трампа і Володимира Зеленського по телефону. У тій розмові американський лідер заявив про «дуже багато розмов» стосовно сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Гантера.

Трамп: Мене не хвилює імпічмент після дзвінка в Україну – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

За словами Трампа, Байден-старший зупинив розслідування проти української енергетичної компанії Burisma, у якій Гантер Байден був членом ради директорів. Зеленський сказав, що знайомий з ситуацією і запевнив, що новий генпрокурор з нею «розбереться».

Пізніше Зеленський пояснив, що Україна не має зобов’язань розслідувати чи не розслідувати справу, яка стосується сина Байдена. Президент назвав генпрокурора Руслана Рябошапку «дуже гарною» людиною.

XS
SM
MD
LG