Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: «Слуга народу» Бужанський пояснив, чому не встав під час вшанування пам’яті Небесної cотні


Депутат Максим Бужанський – єдиний, хто не вшанував стоячи пам’ять загиблих учасників Революції гідності хвилиною мовчання у парламенті 19 лютого
Депутат Максим Бужанський – єдиний, хто не вшанував стоячи пам’ять загиблих учасників Революції гідності хвилиною мовчання у парламенті 19 лютого

«Слуга народу» Бужанський пояснив, чому не вшанував стоячи пам’ять загиблих учасників Революції гідності

Депутат із президентської партії «Слуга народу» Максим Бужанський пояснив у коментарі Радіо Свобода, чому не вшанував стоячи пам’ять загиблих учасників Революції гідності хвилиною мовчання у Верховній Раді 19 лютого.

«Я бачив кілька дописів, вони абсолютно брехливі, я поясню чому. На сьогоднішнє відео накладені учорашні слова Стефанчука. Вчора віцеспікер парламенту виступив і запропонував вшанувати пам’ять всіх загиблих на Майдані. Я встав разом з усіма, звісно. Я сумую за всіма загиблими. Сьогодні віцеспікер від БЮТ запропонувала вшанувати пам’ять однієї частини загиблих. Я категорично проти такого підходу», – сказав Бужанський.

Верховна Рада 19 лютого вшанувала хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної сотні. З такою пропозицією з трибуни парламенту до депутатів звернулася заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк (фракція «Батьківщина»). Як зафільмували журналісти у Раді, зі своїх місць піднялися народні депутати, журналісти та інші запрошені, натомість депутат Максим Бужанський продовжував сидіти.

Влада Ірану каже, що не віддасть самописець зі збитого українського літака, він – «пошкоджений»

Бортовий самописець українського пасажирського авіалайнера, помилково збитого над Іраном минулого місяця, пошкоджений, попри «тиск» Іран не віддасть його іншій країні, цитують 19 лютого слова іранських міністрів державні ЗМІ цієї країни.

«Скринька для запису польотних даних зазнала суттєвого пошкодження, і оборонним підприємствам була запропонована допомога у її відновленні. Передбачається, що спочатку буде проведена реконструкцію чорної скриньки, а потім розшифровка», – сказав міністр оборони Ірану Амір Хатамі.

Водночас міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив про право Ірану «самостійно розшифровувати чорну скриньку».

«Ми маємо право бути присутніми при будь-якому вивченні чорної скриньки», – сказав Заріф.

Він додав, що Іран «точно» не віддасть чорну скриньку «іншим», щоб «вони розшифровували її замість нас».

«Діджиталізація армії», житло, мобільні містечка, охорона складів: що робить Міністерство оборони

Що таке «діджиталізація» ЗСУ? Як електронні військові квитки зменшать рівень бюрократії та корупції в армії? Як перевіряють чергу на отримання житла військовослужбовцями і впорядковують проблему із службовим житлом? Що таке модульні військові табори і де їх розгортають? Які нові підходи до охорони військових складів? Про це Радіо Свобода мало розмову із заступником міністра оборони України Олексієм Марценюком.

«Сірий кардинал» пішов із Кремля. Що це означає для війни на Донбасі?

Отже, Владислав Сурков звільнений. Той Сурков, який сім років наглядав за політикою Кремля щодо України. В цей період потрапило і захоплення Росією українського Криму, і її гібридна війна на Донбасі, що забрала життя понад 13 тисяч людей.​

Коли минулого місяця про майбутню відставку давнього помічника голови Кремля Владислава Суркова вперше повідомив його добрий знайомий, як причина називалася нібито зміна в політиці Москви щодо України. Але чи звільнення Суркова дійсно означає нові перспективи завершення російсько-української війни на Донбасі? Більше про це – у матеріалі.

Чому українці їдуть на заробітки до Чехії?

Близько 140 тисяч українців легально працюють і проживають у Чехії, за інформацією чеського уряду. Скільки нелегальних українських заробітчан у цій країні – невідомо. Українці становлять найбільшу діаспору в Чехії.

Як почуваються українці у Чехії? Чи чехи цікавляться Україною? Чи російська пропаганда намагається нашкодити чесько-українським відносинам і ставленню чехів до українців? Про це – в інтерв’ю Радіо Свобода з послом України у Чехії Євгеном Перебийносом.

Журналіст Радіо Свобода Микола Семена в Києві: дуже скучив за роботою

Журналіст проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» Микола Семена після прибуття до Києва заявив, що «дуже скучив за роботою».

«Це таке гірке незвичайне відчуття, коли ти 50 років займався своєю професією, і тут раптом у тебе її відібрали. І ти бачиш навколо себе інформацію, яку можна було б взяти і передати до редакції, а ти не можеш це зробити. Я не бажаю нікому такого пережити, нікому з колег пережити таке відчуття», – сказав Семена у коментарі Крим.Реалії.

22 вересня 2017 року в Сімферополі підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд засудив Миколу Семену до двох з половиною років умовного ув'язнення з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Його звинувачували в «закликах до порушення територіальної цілісності Росії».

У грудні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Весна у Києві почалася 10 лютого – метеорологи

Метеорологічна весна у Києві почалася 10 лютого. Про це 19 лютого повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними метеорологів, у лютому вже встановлено шість температурних рекордів, останній – у вівторок.

«18 лютого у столиці було перевищено на 0,9 градуса температурний рекорд середньодобової температури повітря, який був встановлений у 1950 році. Середньодобова температура становила +5,9 градуса», – мовиться у повідомленні.

При цьому метеорологічна зима у столиці так і не почалася.

Весняного настрою!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG