Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Які шанси в «людини Ахметова» Дениса Шмигаля стати новим прем'єром?


На фото Денис Шмигаль. Чому Сергій Тігіпко відійшов на другий план?
На фото Денис Шмигаль. Чому Сергій Тігіпко відійшов на другий план?

Не Тігіпко: чи може «людина Ахметова» Шмигаль сісти в крісло прем'єра Гончарука?

Ще минулого року Денис Шмигаль керував енергетичними структурами олігарха Ріната Ахметова на Івано-Франківщині, а віднедавна він – віцепрем'єр та міністр розвитку громад та територій, і на тлі обговорення можливих ротацій в Кабміні йому навіть пророкують крісло прем'єр-міністра замість чинного керівника уряду Олексія Гончарука. Чому? І чому Сергій Тігіпко відійшов на другий план? Читайте у матеріалі.

Чи потрібен прямий потяг «Київ – Донецьк»? Відповідають міністр, експерти та жителі міст

Коли знову з’явиться потяг «Київ – Донецьк»? Пасажирське сполучення з непідконтрольними Україні територіями залізницею повністю припинилося влітку 2014 року, вантажне – у 2017-му. Але українська влада не виключає ймовірність відновлення сполучення. Чи є така можливість зараз? Які будуть наслідки?

Про це – у матеріалі журналістів спеціального проєкту Радіо Свобода «Донбас Реалії».

Інформація про коронавірус:

  • У Китаї закрили першу імпровізовану лікарню, побудовану для хворих на коронавірус​
  • Від коронавірусу одужали понад 45 тисяч людей.
  • Число загиблих від нового коронавірусу у США зросло до шести людей
  • Україна готова до можливого поширення коронавірусу, але треба докупити тест-систем – МОЗ
  • У Латвії виявили першого хворого на коронавірус

В Україні запустили канал для окупованих територій «Дом»

У Києві 2 березня презентували «Дом» – новий державний телеканал, який мовитиме на тимчасово окуповані території, повідомляє кореспондент Радіо Донбас.Реалії (проєкт Радіо Свобода).

Представники каналу заявили, що «Дом» матиме дві складових: новинний блок власного виробництва і «преміальний розважальний контент», який, згідно з уже підписаним меморандумом, каналу надаватимуть великі українські медіагрупи. Під «преміальним контентом» маються на увазі, зокрема, серіали, ток-шоу та трансляції спортивних подій.

За словами в.о. гендиректора телеканалу UATV Юлії Островської, розважальний контент «Дому» надаватимуть «1+1 media», «StarLight Media», «Inter Media Group» та «Медіа Група Україна».

Як запевнив заступник голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, про бойові дії на сході України в новинному блоці власного виробництва на новому телеканалі планують говорити, згідно визначеної міжнародної термінології.

Ексдепутат і колишній комбат «Айдару» Мельничук повідомив про своє затримання за кордоном

Колишній командир добровольчого батальйону «Айдар», депутат 8-го скликання Верховної Ради Сергій Мельничук 1 березня повідомив, що його затримали під час переїзду з Болгарії в Грецію за, як він стверджує, через подану в Інтерпол Росією заявку.

«Мене затримали на болгарсько-грецькому кордоні. Картку Інтерполу виставила Росія», – сказав 48-річний Мельничук у відео на фейсбуці і додав, що затримали його, коли з ним була вагітна дружина і малолітній син.

Сам Сергій Мельничук зазначив, що не знає причини затримання.

У свою чергу, в МЗС підтвердили затримання у Греції ексдепутата і колишнього комбата «Айдару» Мельничука.

«ArmyEnglish»: як у Запоріжжі волонтери та військові знову «за парти» сіли

Курси англійської, де викладає волонтер, а слухачами є військові та волонтери – це запорізький проєкт «ArmyEnglish». В рамках його вже безкоштовно вивчають іноземну мову 15 осіб. Втім, курси мають не лише освітню, а й реабілітаційну мету.

Чому ветерани війни на Донбасі та волонтери вирішили знову сісти «за парти», читайте тут.

Звільнений з полону Асєєв заявив, що в рамках обмінів в Україну повернулися люди, які знущалися з інших полонених

Звільнений з полону бойовиків «ДНР» автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв заявив, що в рамках обмінів в Україну повернулися люди, які знущалися з інших полонених в «Ізоляції» та підтримували бойовиків.

«Про Євгена Бражникова і Олексія Кускова (обидва били мене особисто і ламали всю нашу камеру восени 17-го; Женею Ставцевим – він все ще в полоні – фактично вимили підлогу, протягнувши по всьому коридору) я також говорив президенту. Він одразу зв’язався з СБУ, де йому голосно відрапортували: «Бражниковим займаємося» – і на цьому все.

Ні допитів, ні офіційної відповіді на мій запит щодо заяви на цих двох персонажів, яке я зареєстрував в СБУ ще 20 січня. Бражникова почали бити ще за наметами, як тільки нас привезли з блокпоста – тоді його врятували військові, і під конвоєм СБУ доставили до Києва. Кусков вже більше двох років на волі (його поміняли ще в грудні 17-го). У Феофанії (мабуть, прийшов провідати свого друга Бражникова) зустрів мене на першому поверсі, ляснув по плечу і мило з посмішкою запитав: «Ну, як ти? Пам’ятаєш мене?» – Пам’ятаю, Льоша, я нічого не забуду...», – написав Асєєв у фейсбуці.

Цьогоріч лютий у Києві видався не «лютим», метеорологічної зими не було – обсерваторія

У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського повідомили, що цьогорічний лютий у Києві посів четверту позицію серед найтепліших з 1881 року.

«Середньомісячна температура лютого у Києві становила +2,5°С, що на 6,7°С вище кліматичної норми… Найхолодніше було 8 лютого, коли мінімальна температура опустилась під ранок до мінус 8,4°С, а найтепліше – 2-го числа, коли максимальна температура піднялась після полудня до +10,7 градуса», – йдеться в повідомленні.

За даними метеорологів, вперше за 140 років спостережень у столиці метеорологічна зима так і не настала, а вже 10 лютого розпочалася метеорологічна весна.

Нехай день буде вдалим!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG