Доступність посилання

ТОП новини

Болгарія оголосила надзвичайний стан через коронавірус


Раніше цього тижня Болгарія повідомила про першу смерть від коронавірусної інфекції. Кількість підтверджених випадків тут сягнула 23
Раніше цього тижня Болгарія повідомила про першу смерть від коронавірусної інфекції. Кількість підтверджених випадків тут сягнула 23

Парламент Болгарії одноголосно підтримав рішення про оголошення в країні надзвичайного стану, який діятиме протягом місяця. Метою рішення є стримати поширення коронавірусу в країні.

«Ми показуємо людям, що думаємо про них у важкий час», – заявив після оголосування 13 березня прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, який виступив з ініціативою запровадження надзвичайного стану.

Надзвичайний стан дає можливість заборонити подорожі в інші країни, де спостерігається спалах захворювання, а також із них, і закрити школи й університети.

Крім того, такий захід дасть можливість поліції втручатися в разі невиконання умов карантину.

Раніше цього тижня Болгарія повідомила про першу смерть від коронавірусної інфекції. Кількість підтверджених випадків тут сягнула 23.

У країні вже обмежене проведення заходів у приміщеннях – вони можуть відбути за умови участі в них менше ніж 250 людей. Крім того, уряд закликав роботодавців дозволяти людям за можливості працювати з дому.

Станом на 13 березня у світі зафіксували понад 128 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 720. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG