Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: У МАУ пояснили, чому зросли ціни на авіаквитки перед закриттям авіасполучення


Ціни на авіаквитки автоматично розраховує спеціальна система Revenue Management System – МАУ
Ціни на авіаквитки автоматично розраховує спеціальна система Revenue Management System – МАУ

Компанія МАУ пояснила зростання цін на авіаквитки

Ціни на авіаквитки автоматично розраховує спеціальна система Revenue Management System, повідомила компанія «Міжнародні авіалінії України» у відповідь на закиди в завищенні цін на квитки на найближчі дати.

«Сучасні компанії розраховують вартість авіаперельоту за одним тим самим алгоритмом. Ціну формує спеціальна система розрахунку – Revenue Management System, що виключає вірогідність формування вартості авіаквитків у ручному режимі. Ця система автоматично визначає вартість на тому чи іншому маршруті у відповідності до цілої низки показників. Таких, як інтенсивність продажів, попит на період часу тощо», – розповіли в МАУ.

У компанії зазначили, що збільшення запитів на оформлення квитка система розцінює як підвищення попиту з відповідним корегуванням вартості.

«Відповіді на низку риторичних запитань допомогли б прояснити ситуацію із зростанням цін. Хто порахував кількість громадян України, і не тільки українців, які хочуть та мають повернутися? Хто розганяє паніку, що останній шанс повернутися – лише до 17 березня? Хто пояснив чітко і зрозуміло, як люди потраплять додому після цієї дати? А чи дивує когось той факт, що кількість відвідувань вебсайту авіакомпанії зросла в сотні разів?» – зазначили в МАУ.

Я за кордоном, а в’їзд в Україну закривають. Що робити?

Із 17 березня Україна закриває авіасполучення та суттєво обмежує подорожі через поширення коронавірусу. Авіакомпанії різко підняли ціни на квитки в ці дати, в перевізників бракує місць –​ і частина українців не може повернутись додому вчасно.

Володимир Зеленський порадив у такому випадку звертатись до посольств і консульств на місцях, але зараз до них складно дотелефонуватись через перевантажені гарячі лінії.

Як потрапити в Україну? Чи впускатимуть іноземців? Що робити, якщо ви не встигаєте повернутись до 17 березня? Читайте тут коротко.

Українська влада не зробила висновків після Нових Санжар – Стефанишина

Міністерство охорони здоров’я і уряд повністю проваляють комунікацію щодо коронавірусу. Висновків після організації карантину в Нових Санжарах не зробили. Це стверджувала Радіо Свобода член парламентського комітету з питань здоров'я Ольга Стефанишина. На її думку, кількість хворих на коронавірус в Україні занижена. У Південній Кореї здійснили 210 тисяч тестів, в Італії 60 тисяч, у Британії 26 тисяч, а в Україні – лише десятки. Водночас ключовий аспект готовності України зустріти коронавірус – наявність апаратів штучного дихання. Запевнення МОЗу, що їх достатньо, викликають в Ольги Стефанишиної запитання.

Також народний депутат від «Голосу» прокоментувала рішення лідера цієї політсили Святослава Вакарчука залишити посаду голови партії «Голос» і оцінила останні зміни в Раді, де все частіше виявляється коаліція частини «Слуги народу» і ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Оновлення по коронавірусу:

  • МОЗ закликає залишатися вдома і обіцяє інформацію через смс

  • COVID-19: перша жертва коронавірусу в Словенії, хвороба поширюється в регіоні

  • У світі порахували, скільки людей інфіковані новим коронавірусом

  • У двох готелях в Єгипті українців закриють на карантин – Мінінфраструктури

  • «Укрзалізниця» зупиняє міжнародне пасажирське сполучення на період карантину

  • Трамп не інфікований коронавірусом – Білий дім

  • Іран занепокоєний тим, що йому не вистачить лікарняних місць через спалах коронавірусу

  • МЗС обіцяє допомогти повернутися до України громадянам, які перебувають за кордоном

  • У Львові обстежують 4 людей з підозрою на коронавірус – ОДА

МОЗ: доцільним було б розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування​

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець пропонує розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування при першому ускладненні епідемічної ситуації.

«Досвід іноземних країн говорить, що закриття закладів громадського харчування – дієвий захід у боротьбі з коронавірусом. Вважаю, що нам потрібно діяти на випередження, чітко та рішуче. Саме тому доцільним було б розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування через коронавірус», – заявив Ємець.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

«Бути добровольцем»: чотири історії жінок-військових

14 березня в Україні відзначали День українського добровольця. До цього дня Радіо Свобода записало історії 4 жінок-військових із Запоріжжя, які розпочинали з волонтерства, а потім стали добровольцями і військовослужбовцями ЗСУ.

Чому ці жінки пішли на фронт? Як на це реагували їхні рідні та близькі? Чого хочуть ці жінки для себе і для країни? І що означає, на їхню думку, бути добровольцем?

Що їдять українські військові та військові НАТО?

Донбас.Реалії порівняли – що їдять солдати Збройних сил України та військовослужбовці країн НАТО. Порівнювали новітній індивідуальний раціон харчування ЗСУ та аналог Збройних сил Франції. Що за продукти входять в ІРХ? Які вони на смак? Наскільки зручно використовувати цей «сухпай» в умовах війни? Дивіться спецвипуск Донбас.Реалії.​

Що їдять українські військові та військові НАТО?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:18 0:00

Як Білл Ґейтс та інші мільярдери у світі допомагають боротись із пандемією

Фонд співзасновника Microsoft Білла Ґейтса та його дружини Мелінди оголосив про виділення 100 мільйонів доларів на програму визначення, ізолювання та викорінення вірусу. Фонд зараз розробляє тестові набори, що дозволятимуть перевіритись на наявність коронавірусу в себе вдома, – їх відправлятимуть поштою, а результат буде відомий за два дні. Крім того, Ґейтс вирішив залишити раду директорів Microsoft, щоб присвятити більше часу фондові та благодійній роботі.​

Деякі з найбагатших людей світу активно допомагають долати пандемію коронавірусу COVID-19 та жертвують чималі суми, пише Forbes.

«Залишаймося зараз на відстані, щоб завтра обійнятися міцніше»​

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG