Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: соратник екснардепа Киви коригував ракетні удари РФ по Дніпру


Наразі чоловікові повідомлено про підозру у держзраді. Його тримають під вартою
Наразі чоловікові повідомлено про підозру у держзраді. Його тримають під вартою

Служба безпеки України заявила про викриття чоловіка із «найближчого оточення» колишнього народного депутата Іллі Киви, який коригував ракетні удари Росії по Дніпру.

«Насамперед зловмисник намагався виявити і передати агресору геолокацію українських підрозділів протиповітряної оборони... Він збирав інформацію про місця розташування і переміщення підрозділів ЗСУ, а також передавав загарбникам координати об’єктів критичної інфраструктури... Одержані відомості агресор використовував для здійснення ракетних ударів по місту і планування диверсій», – зазначають в СБУ.

За даними Служби безпеки, затриманий – місцевий бізнесмен у сфері IT, який у 2014 році познайомився з Кивою, а згодом очолив «одне з місцевих громадських об’єднань, підконтрольних керівництву нині забороненої партії «ОПЗЖ».

Наразі чоловікові повідомлено про підозру в держзраді. Його тримають під вартою.

Сам Кива публічно не коментував цю справу.

7 жовтня у Службі безпеки України заявили, що під час спецоперації у Києві нейтралізували кримінальне угруповання, що функціонувало як «силовий осередок» забороненої партії «ОПЗЖ».

3 березня Іллю Киву, якого «ОПЗЖ» назвали «провокатором», офіційно виключили з фракції «Опозиційна платформа – За життя». 15 березня Верховна Рада позбавила Іллю Киву мандата народного депутата.

Сам він виїхав з України перед початком широкомасштабної військової агресії Росії.

XS
SM
MD
LG