Доступність посилання

ТОП новини

«Це ще не все»: Зеленський заявив, що Україна продовжуватиме заходи щодо «духовної незалежності»


«Будуть іще кроки. Україна більше ніколи не буде зупинятися на півшляху»
«Будуть іще кроки. Україна більше ніколи не буде зупинятися на півшляху»

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що заходи з гарантування «духовної незалежності» України будуть продовжуватись.

«Цими днями ми зробили частину кроків, щоб гарантувати духовну незалежність нашого народу. Бачу, що люди підтримують ці кроки. І дуже потужно підтримують. І це ще не все. Будуть іще кроки. Україна більше ніколи не буде зупинятися на пів шляху», – сказав Зеленський.

2 грудня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 1 грудня про санкції щодо афілійованих з центрами впливу в Росії релігійних організацій. Уряд у двомісячний термін має внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроєкт про унеможливлення діяльності в Україні таких релігійних організацій.

Додатком до указу президента також запроваджено санкції щодо намісника Києво-Печерської лаври Павла (Лебедя) і колишнього народного депутата Вадима Новинського – терміном на п’ять років.

Пакети санкцій містять 12 типів обмежень, зокрема повне блокування активів, заборону на здійснення торгових операцій, позбавлення усіх державних нагород і відзнак, заборону на виведення капіталу за межі України тощо.

Окрім екснардепа і намісника Києво-Печерської лаври, до списків санкцій також внесені представники РПЦ, які перебувають на території окупованого РФ Криму, серед яких, зокрема, «митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар» (Ростислав Швець).

Останніми днями СБУ проводить на об’єктах УПЦ (МП) по всій Україні обшуки. У результаті слідчих дій, серед іншого, правоохоронці виявляли «велику кількість антиукраїнських матеріалів», а також документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

В УПЦ (МП) закликали «не розпалювати внутрішню війну», а звинувачення у колабораційній діяльності назвали «недоведеними та безпідставними».

XS
SM
MD
LG