Доступність посилання

ТОП новини

Новий наступ Росії: вдарить упродовж 10 днів?


  • Британське видання Financial Times з посиланням на неназваного радника ЗСУ повідомило, що Україна отримала «дуже надійні дані розвідки» про намір Росії розпочати новий наступ протягом 10 днів. За словами джерела, окупанти можуть вдарити у районах міст Кремінна та Лиман, де протягом кількох тижнів вони концентрують великі сили.
  • Окрім цього, армія Росії нібито накопичує великі сили і на півдні Донецької області довкола нещодавно захопленого Маріуполя. Мета удару, за словами джерела британських журналістів, – окупація всієї території Донецької та Луганської областей.
  • Путін хоче розпочати наступ до того, як ЗСУ отримають обіцяні Заходом танки та інше озброєння. Очолять атаку, за даними Financial Times, найімовірніше, елітні підрозділи.
  • «Це справжні механізовані бригади, навіть якщо вони менш боєздатні, ніж на початку війни. Вони посилили повітряно-десантні та морські підрозділи», – зазначило джерело видання.
  • Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю «Українській правді» зазначив, що Росія вдарить зі сходу та півдня України – але не з півночі, додавши, що «немає панічних підстав тікати з міст».
  • Раніше у західних ЗМІ з'явилася інформація, що США радять ЗСУ відступити від Бахмуту, щоб підготуватися до наступу на окупантів узимку та не розпорошувати ресурси. Президент Володимир Зеленський у відповідь заявив, що «здавати Бахмут ніхто не буде».

Навіщо Росії йти на Лиман, який вона нещодавно втратила?

Чим ризикує Путін, поспішаючи розпочати великий наступ на Донбасі до постачання танків ЗСУ?

І наскільки виправданим у військовому сенсі рішення Зеленського не відступати з Бахмута?

Про це та інше в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG