Доступність посилання

ТОП новини

США запровадять мито в розмірі 200% на російський алюміній – Bloomberg


Засновник компанії «РусАл» Олег Дерипаска. «РусАл» – головний російський експортер алюмінію
Засновник компанії «РусАл» Олег Дерипаска. «РусАл» – головний російський експортер алюмінію

Сполучені Штати розглядають питання про запровадження мита в розмірі 200 відсотків на імпорт алюмінію з Росії, повідомило 6 лютого агентство Bloomberg. Рішення може бути ухвалене вже цього тижня.

Влада США розглядала санкції щодо російського алюмінію ще в лютому 2022 року, але тоді відмовилася від цього заходу. Зараз, за даними Bloomberg, США хочуть запровадити безпрецедентне мито через те, що Росія демпінгує на ринку.

Головним російським експортером алюмінію є компанія «РусАл», заснована бізнесменом Олегом Дерипаскою. Дерипаска був включений до списку санкцій ще до широкомасштабного російського вторгнення в Україну.

Російський експорт до початку повномасштабної війни проти України становив близько 10 відсотків всього алюмінію, який закуповували США. Після запровадження міжнародних санкцій частка російських експортерів алюмінію на американському ринку скоротилася до трьох відсотків. Замістити їх для американської економіки реально, вважають джерела Bloomberg.

Восени 2022 року повідомлялося, що адміністрація Джо Байдена розглядає можливість повної заборони імпорту алюмінію з Росії. До уваги бралися три можливі сценарії: повна заборона на закупівлі російського алюмінію, підвищення закупівельних тарифів до фактично заборонних або накладення жорстких санкцій на «РусАл» як ключового експортера.

XS
SM
MD
LG