Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада допускає дострокові вибори парламенту тільки одночасно з президентськими виборами i проведенням референдуму щодо НАТО


Якщо для врегулювання штучно створеного конфлікту немає iнших засобів, то народні депутати наполягатимуть на одночасних дострокових виборах президента, парламенту, а також проведенні за всенародною волею референдуму щодо вступу України до НАТО, йдеться у зверненні Верховної Ради до народу України, ухваленому на позачерговому засіданні в понеділок. За ухвалення звернення проголосували 258 депутатів.


Якщо для врегулювання штучно створеного конфлікту немає iнших засобів, то народні депутати наполягатимуть на одночасних дострокових виборах президента, парламенту, а також проведенні за всенародною волею референдуму щодо вступу України до НАТО, йдеться у зверненні Верховної Ради до народу України, ухваленому на позачерговому засіданні в понеділок.

За ухвалення звернення проголосували 258 депутатів.

«У цi святкові великоднi днi звертаємося до кожного з вас з великою тривогою. Над Україною нависнула небезпека громадянського розбрату i втрати державності. Причини цього – спроби здійснити державний переворот під виглядом дострокового припинення повноважень парламенту», зазначається у зверненні.

Автори звернення знову наголосили, що для видання указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту, на їхню думку, немає жодних підстав. Водночас у зверненні сказано, що Президент Вiктор Ющенко «намагається шантажувати Конституційний та iншi суди, зупинити роботу парламенту, зобов''язати уряд застосувати незаконні кроки».

Також автори звернення наголошують, що до «антиконституційних протиправних дiй» «примушуються» Служба безпеки й армія, йде стеження за депутатами, членами уряду, ЦВК, суддями Конституційного суду.

«Провокаційні акцiї громадянської непокори безпосередньо керуються штабом на чолi з керівником секретаріату президента України», мовиться у зверненні народних депутатів.

Верховна Рада збиралася у понеділок на позачергове засідання для обговорення полiтичної ситуацiї в країнi.

Минулого понеділка глава держави підписав Указ про розпуск Верховної Ради.

Конституційний Суд прийняв у провадження подання 53 депутатів Верховної Ради для оцінки, чи є конституційним Указ Президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 7.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Віктор Ющенко у зверненні до Українського народу напередодні Великодня наголосив на незворотності свого рішення про розпуск парламенту

• Юлія Тимошенко — найгеніальніший політик, а Президент підписав собі політичний вирок — інтерв’ю з депутатом Олександром Ковтуненком • «Трагіфарс» в Україні. Ющенко – я не буду Єльциним. (Огляд світової преси) • Розпуск парламенту України є правильним рішенням, але «помаранчеві» допустили багато помилок раніше – словацький дослідник • Конституційний Суд у центрі уваги • Точка неповернення: яких сценаріїв розвитку ситуації в Україні можна очікувати? (ПРЕС-КЛУБ РАДІО СВОБОДА)

• Боже і кесареве. Ієрархи і релігійні лідери про політичну ситуацію в країні - посередництво чи втручання? • Коаліціянти виключили позафракційників • П’ятий день розпущених • Кризова географія: якими будуть наслідки реакції місцевих Рад на Указ Президента про розпуск парламенту? • “Берег лівий - берег правий” - чи можуть непорозуміння серед політиків відбитись на стосунках простих українців? • Перевибори. Чи на краще? • Дніпропетровськ: Президента засудили, Президента підтримали
XS
SM
MD
LG