Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція у Верховній Раді півдня працюватиме в пленарному режимі


Про це повідомив заступник керівника фракції Партії регіонів Михайло Чечетов. У Секретаріаті ж Президента заявляють, що будь-які заяви чи дії від імені Верховної Ради не мають юридичної сили і є приватною думкою їхніх авторів. А міліція Києва звернулася з проханням до учасників масових заходів 10 квітня дотримуватися чинного законодавства і не піддаватися на можливі провокації. У середу Конституційний Суд має розпочати розгляд подання депутатів від Партії регіонів щодо відповідності указу Президента про достроковий розпуск Верховної Ради нормам Основного Закону.


Про це повідомив заступник керівника фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

За його словами, таке рішення було ухвалене на Погоджувальній раді лідерів фракцій парламенту.

Згідно з повідомленнями, відповідно до календарного плану, на цьому тижні, народні депутати повинні були працювати в комітетах і фракціях.

Як повідомив у вівторок на засіданні парламенту спікер Олександр Мороз, Верховна Рада працюватиме в пленарному режимі на цьому тижні щодня з 10.00 до 12.00. При цьому він уточнив, що у разі потреби окремо ухвалюватиметься рішення про продовження засідання на необхідну кількість часу.

Напередодні представник Соціалістичної партії Віталій Шибко, заявив, що у нинішній ситуації парламент зобов’язаний працювати у постійному режимі: “Є питання, які розглядаються законопроектами, є питання, які стосуються сьогоднішнього дня. Треба на все це реагувати. Я думаю, що законодавчий повинен бути таким, щоб міг відразу відреагувати на події дня”. У Секретаріаті ж Президента заявляють, що будь-які заяви чи дії від імені Верховної Ради не мають юридичної сили і є приватною думкою їхніх авторів.

У середу Конституційний Суд має розпочати розгляд подання депутатів від Партії регіонів щодо відповідності указу Президента про достроковий розпуск Верховної Ради нормам Основного Закону.

Згідно з повідомленнями, суддя-доповідач у справі - Сюзанна Станік.

У понеділок міліція Києва звернулася з проханням до учасників масових заходів 10 квітня - політичних партій та громадських організацій дотримуватися чинного законодавства і виявляти високу культуру, повагу одне до одного та не піддаватися на можливі провокації.

У заявках, поданих до Київської міської державної адміністрації на проведення мітингів на підтримку Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та проти нього, зазначено близько 750 тисяч осіб.

У Центрі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України у Києві, наразі перевіряється інформація про можливі дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації у столиці та дискредитацію співробітників міліції в очах населення.

“Провокатори можуть використати формений одяг співробітників міліції та активно застосовувати усілякі методи збурення суспільної думки, включаючи заходи фізичного впливу стосовно учасників масових акцій”, - зазначається у повідомленні.

Водночас головне управління МВС столиці заявляє, що “працівники міліції діятимуть виключно в межах повноважень, визначених Конституцією України та Законом України “Про міліцію”.

Столична міліція радить 10 квітня обмежити своє пересування в тих місцях, де об’єднана опозиція та коаліція проводитимуть свої акції.

Тим часом, опозиція оголошує про початок безстрокової акції “зРаду геть”, яка розпочнеться завтра.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 7.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Віктор Ющенко у зверненні до Українського народу напередодні Великодня наголосив на незворотності свого рішення про розпуск парламенту

• Юлія Тимошенко — найгеніальніший політик, а Президент підписав собі політичний вирок — інтерв’ю з депутатом Олександром Ковтуненком • «Трагіфарс» в Україні. Ющенко – я не буду Єльциним. (Огляд світової преси) • Розпуск парламенту України є правильним рішенням, але «помаранчеві» допустили багато помилок раніше – словацький дослідник • Конституційний Суд у центрі уваги • Точка неповернення: яких сценаріїв розвитку ситуації в Україні можна очікувати? (ПРЕС-КЛУБ РАДІО СВОБОДА)

• Боже і кесареве. Ієрархи і релігійні лідери про політичну ситуацію в країні - посередництво чи втручання? • Коаліціянти виключили позафракційників • П’ятий день розпущених • Кризова географія: якими будуть наслідки реакції місцевих Рад на Указ Президента про розпуск парламенту? • “Берег лівий - берег правий” - чи можуть непорозуміння серед політиків відбитись на стосунках простих українців? • Перевибори. Чи на краще? • Дніпропетровськ: Президента засудили, Президента підтримали
XS
SM
MD
LG