Доступність посилання

ТОП новини

Народні депутати з фракцій «Наша Україна» і БЮТ складають свої повноваження


«Наша Україна» ухвалила таке рішення на сьогоднішньому засіданні президії партії. А раніше бютівець Андрiй Шевченко повідомив, що депутати фракції БЮТ написали заяви про складення iз себе депутатських повноважень.

«Наша Україна» ухвалила таке рішення на сьогоднішньому засіданні президії партії.

А раніше бютівець Андрiй Шевченко повідомив, що депутати фракції БЮТ написали заяви про складення iз себе депутатських повноважень. Водночас, за його словами, наразі жодних юридичних процедур щодо цього не проводитимуть.

Депутат пояснив, що таке рішення фракції ухвалене з метою дати «полiтичний сигнал» про готовність 150 депутатів скласти з себе повноваження, а також для того, аби дати «додатковi пiдстави Президентовi» для розпуску Верховної Ради.

Тим часом, заступник голови фракції Компартії Валентин Матвєєв вважає «блефом» заяви бютівців і нашоукраїнців: «Наші колеги блефують. Процедура складення достроково депутатських повноважень передбачає, перш за все, особисте написання кожним із них заяви, і вноситься пропозиція на розгляд ВР. І кожна заява така розглядається ВР персонально. І це уже справа ВР визначатися чи прийме вона цю заяву до відома і задовольнить її чи ні».

За Конституцією, парламент не буде повноважним, якщо мандати складе третина депутатів.

До фракції БЮТ входять 125 депутатів, до «Нашої України» – 77 депутатів.

Матеріали до теми:

• Конституційний Суд вже другий день поспіль розглядав справу про відповідність Основному законові Указу Президента про розпуск парламенту • ПАРЄ: політичні лідери України здатні розв''язати конфлікт • Опозиція діє • Перспективи імпічменту • Янукович каже, що не боїться нових виборів і не виключає імпічменту Ющенка • Перший крок до рішення. КС розпочав вирішувати долю парламенту

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 18.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»
XS
SM
MD
LG