Доступність посилання

ТОП новини

Американські авіаційні бомби вже прямують на фронт – Нуланд


«Очевидно, що перемога України життєво важлива тут, в Україні, але вона також життєво важлива для свободи та безпеки всіх нас» - Вікторія Нуланд
«Очевидно, що перемога України життєво важлива тут, в Україні, але вона також життєво важлива для свободи та безпеки всіх нас» - Вікторія Нуланд

Американські керовані авіабомби малого діаметру нині прямують на фронт, заявила заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд під час брифінгу у Києві.

За її словами, США продовжують надавати Україні безпекову підтримку, зокрема, новим озброєнням.

«Ми продовжуємо надавати безпекову підтримку в усіх категоріях, включаючи нові інвестиції та нові системи озброєнь, як-от бомба малого діаметру (Small Diameter Bomb – ред.), яка вже на шляху до фронту», – зазначила Нуланд.

Також американська посадовиця додала, що США підтримують переродження як оборонно-промислового комплексу України, так і свого власного, щоб «гарантувати, що ми можемо продовжувати боротьбу з тими, хто хоче вкрасти нашу свободу».

Також, за словами посадовиці Держдепу, з Україною працюють, зокрема, над зміцненням клімату для міжнародних інвестицій.

«Ми також працюємо разом, і ми говорили про це сьогодні, щоб зміцнити клімат для міжнародних інвестицій і продовжувати розбудову українських інституцій, боротися з корупцією та витісняти тіньову економіку, щоб американські компанії та компанії з усього світу могли інвестувати в Україну. Очевидно, що перемога України життєво важлива тут, в Україні, але вона також життєво важлива для свободи та безпеки всіх нас», – заявила Вікторія Нуланд.

Читайте також: «Підтримка України – не благодійність, це інвестиція в нашу власну безпеку» – генсек НАТО на зустрічі з Остіном

Напередодні видання Politico з посиланням на свої джерела повідомило, що Пентагон провів успішне випробування нової високоточної бомби великої дальності для України, яка, як очікується, прибуде на поле бою вже в середу (31 січня).

У Пентагоні, коментуючи це повідомлення, заявили, що США «нададуть Україні бомбу малого діаметру наземного запуску, однак з міркувань безпеки операції ми не збираємося підтверджувати конкретні терміни».

У березні минулого року Росія заявила, що збила GLSDB, але, як повідомляли джерела Reuters, США не постачали Україні жодної «розумної бомби».

GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb, дослівний переклад — бомба малого діаметра наземного запуску) – це малогабаритний високоточний боєприпас. Його називають «розумною бомбою» або «крилатою бомбою».

GLSDB поєднує в собі авіаційну бомбу малого діаметра GBU-39 з ракетним двигуном від реактивного снаряда M26. Такий снаряд може вражати цілі на відстані до 150 кілометрів. Для наведення на ціль зброя використовує супутникову систему позиціонування (GPS) та інерціальну навігаційну систему.

Форум

XS
SM
MD
LG