Доступність посилання

ТОП новини

Росія відрізає шляхи до Бахмуту: ЗСУ тримають оборону


  • Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в інтерв'ю Радіо Свобода допустив захоплення російською армією Бахмуту Донецької області.
  • «Не виключаємо ми будь-які сценарії. Але діємо виключно за вертикаллю. Усі військові перебувають у межах захисту. І вживаються всі максимальні заходи, щоб цього не сталося», – повідомив він.
  • Водночас Кириленко не вірить у реалістичність плану окупантів захопити всю Донецьку область до березня 2023 року. Він нагадав, що раніше Кремль наказував захопити той самий Бахмут до вересня 2022-го, але цього не вдалося.
  • В останні дні Росія посилила тиск на позиції ЗСУ у Бахмуті, активно застосовуючи авіацію. 7 лютого прикордонники повідомили, що збили в небі над містом російський штурмовик – імовірно, Су-25.
  • Також окупанти посилили тиск на Мар'їнку, Авдіївку, Вугледар, Куп'янськ. За словами українських військових, російська армія застосовує на фронті вже нову тактику: позиції на Донбасі залишили бійці ПВК «Вагнер» – на їхнє місце прийшли кадрові штурмовики ВДВ.
  • Однак, за оцінками британської розвідки, Росії не вдасться «наростити сили, необхідні для того, щоб суттєво вплинути на результат війни протягом найближчих тижнів», незважаючи на будь-які накази про велику наступальну операцію.

Як довго зможе стояти Бахмут, якому загрожує перерізання комунікацій?

На що розраховує Росія, готуючи штурм на Лиманському напрямі?

І як довго триватиме нинішній тиск на українських захисників на фронті?

Про це та інше в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG