Доступність посилання

ТОП новини

Росія десяту добу поспіль не виводить кораблі у Чорне море – ВМС


Росія вже протягом 10 дій поспіль не виводила на бойове чергування в Чорне море свої кораблі, каже речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан третього рангу Дмитро Плетенчук
Росія вже протягом 10 дій поспіль не виводила на бойове чергування в Чорне море свої кораблі, каже речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан третього рангу Дмитро Плетенчук

Росія вже протягом 10 дій поспіль не виводить на бойове чергування в Чорне море свої кораблі, роботи іноді ведуться лише з ремонту бонових загороджень, розповів у коментарі «Укрінформу» речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан третього рангу Дмитро Плетенчук.

«Фактично, ворог зараз тримає паузу. Пов’язано це, звісно, з тим, що було знищено патрульний корабель «Сергей Котов», – зазначив Плетенчук.

Водночас він наголосив, що «це не означає, що рівень ракетної загрози зменшився».

«Але це означає, що ворог наразі не здатний виконувати завдання в морі через ту ситуацію, яка для нього склалася в акваторії. Іноді ворог намагається проводити заходи з охорони пунктів базування, нещодавно виходили для того, щоб відремонтувати бонові загородження, але це вся активність з боку Чорноморського флоту так званої Російської Федерації», – сказав речник ВМС.

5 березня українська розвідка заявила про знищення поблизу Керчі російського корабля «Сергій Котов». Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило 6 березня, що внаслідок українського удару по російському кораблю були поранені щонайменше 27 російських військових, а сім осіб загинули. Росія зазвичай не коментує ураження своїх кораблів українською стороною.

Раніше командувач Військово-морських сил України віцеадмірала Олексій Неїжпапа в інтерв’ю «Українській правді» заявив, що кораблі під прапором Військово-морського флоту Росії будуть «законними цілями» для України у будь-якому місці світового океану.

Форум

XS
SM
MD
LG