Доступність посилання

ТОП новини

15 років за ґратами за коригування удару по Яворівському полігону отримав житель Львова


Яворівський полігон на Львівщині – традиційне місце міжнародних навчань до початку повномасштабної війни
Яворівський полігон на Львівщині – традиційне місце міжнародних навчань до початку повномасштабної війни

Суд у Львові призначив 73-річному місцевому жителю 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна у справі про державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК) за коригування ракетного удару по Яворівському військовому полігону в березні 2022 року. Про це 23 травня повідомив Офіс генпрокурора України.

За версією слідства, чоловік, колишній співробітник КДБ СРСР, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну співпрацював із російськими спецслужбами. На їхнє завдання він, як стверджували слідчі, збирав дані про розташування військових обʼєктів, озброєнь та обʼєктів критичної інфраструктури в регіоні.

«Засуджений через месенджер Теlegram переслав карту-схему Яворівського військового полігону. На ній зображено розташування військових містечок Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Додатково зазначив, де знаходяться казарми та гуртожитки. Орім цього, львівʼянин передавав ворогові іншу інформацію з метою підривної діяльності проти України», – йдеться в повідомленні генпрокуратури.

13 березня 2022 року російські війська завдали по Яворівському полігону удару 30 крилатими ракетами, внаслідок чого понад 60 людей загинули, ще понад 160 зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

У суді чоловік провину не визнав і не покаявся, зазначили у генпрокуратурі України.

Коригувальника затримали в червні 2022 року під час спецоперації СБУ. Згодом суд відправив чоловіка до СІЗО, де він утримувався до суду.

Форум

XS
SM
MD
LG