Доступність посилання

ТОП новини

Аеропорт у Житомирі зазнав ракетного удару з Білорусі – Держспецзв’язку


Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що йдеться про ракети комплексу «Іскандер» (фото ілюстраційне)
Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що йдеться про ракети комплексу «Іскандер» (фото ілюстраційне)

По аеропорту в Житомирі завдали ракетного удару з боку Білорусі, повідомляє Державна служба зі спеціального зв’язку.

«По аеропорту у Житомирі нанесли ракетний удар з боку Білорусі», – йдеться в повідомленні.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що йдеться про ракети комплексу «Іскандер», випущені з території Білорусі.

Читайте також: Ляшко просить фармацевтів, які не виходять на роботу через страх, повернутися до аптек

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що в ході розмови з фактичним очільником Білорусі Олександром Лукашенком отримав від нього гарантії, що під час проїзду, переговорів з російською стороною та повернення української делегації «всі літаки, гелікоптери і ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі».

Ці переговори мають відбутися на українсько-білоруському кордоні.

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Читайте також: За два дні мобілізовано майже 100 тисяч громадян України – Залужний

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. У Міністерстві оборони Росії також заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку, загибель російських військових і заявляють, що не обстрілюють українські міста.

Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG