Доступність посилання

ТОП новини

«Для бійців «Азову» полон – це смерть» – офіцер полку, який захищає «Азовсталь»


За словами Самойленка, єдиний можливий вихід для захисників «Азовсталі» – це «стояти і боротися»
За словами Самойленка, єдиний можливий вихід для захисників «Азовсталі» – це «стояти і боротися»

Військові полку «Азов» не розглядають можливість здатися в полон російським військам, аби зберегти життя – про це повідомив журналістам 8 травня офіцер розвідки управління полку Ілля Самойленко.

«Ми весь цей час знали, що полк «Азов» не має високих шансів на виживання, якщо нас візьмуть у полон, і здатися для нас – це неприйнятно. Ми не можемо дати такий подарунок росіянам. Тому що кожен, хто здався – це політичний тиск на наш бік… Ми вже знаємо, що для бійців полку «Азов» полон – це смерть», – сказав Самойленко.

Читайте також: «Це складно, але ми не зупиняємося» – Зеленський про порятунок військових в Маріуполі

Офіцер навів приклад військового із позивним «Ден», який був захоплений російськими військами в полон і згодом убитий, що є порушенням Женевської конвенції.

За словами Самойленка, єдиний можливий вихід для захисників «Азовсталі» – це «стояти і боротися».

Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук 7 травня повідомила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з «Азовсталь» евакуювали. Вона зауважила, що «цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено».

Читайте також: «Ціна останньої евакуації з «Азовсталі» – загинули троє військових, ще 6 поранені – захисники Маріуполя

На «Азовсталі» залишаються бійці батальйону «Азов» та морські піхотинці.

Маріуполь був оточений російськими військами ще в перші кілька діб широкомасштабного вторгнення Росії, яке розпочалося 24 лютого. Українські підрозділи чинять опір у приазовському місті вже третій місяць.

XS
SM
MD
LG