Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський запросив Байдена у найближчі дні відвідати Україну – ОП


Візит президента США до України буде потужним сигналом та сприятиме деескалації, заявив Володимир Зеленський
Візит президента США до України буде потужним сигналом та сприятиме деескалації, заявив Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський запросив президента США Джо Байдена в найближчі дні відвідати Україну, повідомила пресслужба глави української держави.

«Переконаний, що ваш приїзд до Києва в найближчі дні, що є вирішальними для стабілізації ситуації, буде потужним сигналом та сприятиме деескалації», – заявив Зеленський за підсумками телефонної розмови із президентом США.

Пресслужба українського президента зазначила, що Зеленський наголосив на важливості надання дієвих гарантій безпеки Україні.

«Ми готові обговорювати їх у різних форматах», – заявив Зеленський.

Телефонна розмова між Байденом і Зеленським відбулася у неділю 13 лютого. Президент США, як повідомила пресслужба Білого дому, запевнив, що Сполучені Штати разом із союзниками дадуть рішучу і швидку відповідь на подальшу агресію РФ проти української держави. Байден підтвердив відданість США суверенітету та територіальній цілісності України. Президенти України та США погодились щодо важливості пошуку дипломатичного шляху та стримування у відповідь на накопичення Росією військ на кордонах з Україною.

Президент США 12 лютого провів телефонну розмову з Володимиром Путіним і попередив російського президента про рішучу відповідь США і їхніх союзників у випадку нового російського вторгнення в Україну.

За останні тижні низка західних країн запропонувала своїм дипломатам в Україні, зокрема другорядному персоналу, покинути країну з метою убезпечення на тлі можливих загроз, пов’язаних із концентрацією російських військ на кордоні з Україною.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG