Доступність посилання

ТОП новини

Байден накладе вето на допомогу, якщо в законопроєкті не буде України – Білий дім


Президент США Джо Байден
Президент США Джо Байден

Білий дім заявив 31 жовтня, що президент США Джо Байден накладе вето на законопроєкт, запропонований республіканцями в Палаті представників, який передбачає надання допомоги Ізраїлю з одночасним скороченням фінансування Служби внутрішніх доходів (IRS) і відсутність фінансування інших пріоритетів національної безпеки. Про це повідомляє видання The Hill.

Адміністративно-бюджетне управління (OMB) Білого дому проаналізувало пропозицію республіканців у заяві про адміністративну політику, стверджуючи, що вона «додає партійність у підтримку Ізраїлю» і не відповідає моменту, оскільки не передбачає надання гуманітарної допомоги для людей у Газі, а також допомоги Україні та союзникам в Індо-Тихоокеанському регіоні.

«Цей законопроєкт поганий для Ізраїлю, для регіону Близького Сходу та для нашої власної національної безпеки. Відділення допомоги Ізраїлю від інших пріоритетів національної безпеки матиме глобальні наслідки», – заявили в OMB.

Президент США Джо Байден 20 жовтня подав до Конгресу новий запит про фінансування підтримки Ізраїлю та України. Запит включає 61,4 мільярда доларів допомоги Україні та 14,3 мільярда доларів допомоги Ізраїлю.

Форум

XS
SM
MD
LG