Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі українська громада протестувала проти агресії Росії


Демонстранти засудили дії Росії, яка стягує війська до українських кордонів
Демонстранти засудили дії Росії, яка стягує війська до українських кордонів

Українська громада вийшла на демонстрацію в Брюсселі, виступаючи проти агресії Росії. Кількадесят її учасників зібралися біля Європарламенту, щоб акцію побачило якомога більше європейських політиків, і закликали Євросоюз посприяти мирному вирішенню конфлікту, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Я прийшов на цей мітинг, бо українцям треба казати вголос, що нам потрібна допомога Європи, Америки, і нам треба протистояти цьому російському імперіалізму, і для мене це є дуже важливо», – сказав Радіо Свобода один із учасників акції.

У Брюсселі протестували проти агресії Росії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Дії Росії, яка стягує війська до українських кордонів, демонстранти рішуче засудили й обурилися, що через вісім років після незаконної анексії Криму і початку війни на сході України російський президент Володимир Путін продовжує погрожувати незалежності України.

З осені минулого року у ЗМІ почали з’являтися повідомлення з посиланням на дані розвідки про концентрацію російських військ на кордоні з Україною. США й інші країни Заходу припустили, що Москва готує військове вторгнення і почали надавати військову допомогу Україні.

Кремль ці заяви відкинув і зажадав від США і НАТО «гарантій безпеки», зокрема, не розширювати Альянс на схід. Представники Заходу заявляли, що на поступки в принципових питаннях не підуть.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG