Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відклали суд щодо відновлення на посаді підозрюваного в зраді екс-судді з Криму


Валерій Чорнобук
Валерій Чорнобук

Касаційний адміністративний суд в Києві 5 березня переніс розгляд справи, у якій підозрюваний у державній зраді колишній глава апеляційного суду Криму Валерій Чорнобук намагається відновитися на посаді. Про це 6 березня проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомили у пресслужбі суду.

«Справу відклали, оскільки не було представника з боку позивача. Також у відповідача не було належного представництва: зараз органи влади повинні представляти адвокати або належним чином оформлені особи, які здійснюють представництво в судах. Відклали на 2 квітня», – зазначили у суді.

Згідно з інформацією на офіційному сайті суду, відповідачем виступає Вища рада правосуддя, третьою особою – Апеляційний суд Дніпропетровської області.

Суддю затримали 3 листопада у Києві. 5 листопада суд заарештував його на два місяці.

Чорнобук був головою Апеляційного суду Криму. Після переїзду на материкову частину України він працював суддею в Апеляційному суді в Дніпропетровській області.

Співробітники Прокуратури Автономної Республіки Крим та Служби безпеки України 11 липня провели обшуки в приміщеннях, в яких жив Чорнобук. Тоді ж йому повідомили про підозру у вчиненні державної зради.

10 червня Київський апеляційний суд скасував рішення Голосіївського районного суду Києва, який продовжив термін утримання під вартою колишньому голові Апеляційного суду АР Крим Валерієві Чорнобуку і звільнив його з-під варти.

XS
SM
MD
LG