Доступність посилання

ТОП новини

Змушував місцевих збирати тіла загиблих: ДБР повідомило про підозру експравоохоронцю з Лиману


На початку жовтня стало відомо, що Україна повернула під свій контроль місто Лиман Донецької області
На початку жовтня стало відомо, що Україна повернула під свій контроль місто Лиман Донецької області

Державне бюро розслідувань розслідує дії колишнього працівника правоохоронних органів у Лимані на Донеччині, який співпрацював із окупаційною владою. Про це відомство повідомило 15 грудня.

За даними ДБР, чоловік не став евакуюватися з міста, пішов на співпрацю із російськими військовими та отримав посаду у окупаційній «народній міліції».

«За наказами окупаційної влади фігурант доставляв до місць примусових робіт незаконно затриманих громадян, змушував людей збирати тіла загиблих, виконувати іншу роботу», – йдеться в заяві.

Читайте також: Обмін: розвідка підтвердила передачу РФ священника і повідомила «цікаву деталь» звільнення громадянина США

Бюро повідомило фігуранту про підозру в державній зраді. Кваліфікація справи передбачає довічне ув’язнення в разі обвинувального вироку.

За даними ДБР, від початку повномасштабного вторгнення станом на 2 грудня бюро відкрило 1 127 кримінальних проваджень через загрозу національній безпеці, 915 з них – за фактом державної зради.

На початку жовтня стало відомо, що Україна повернула під свій контроль місто Лиман Донецької області. 8 жовтня у звільненому Лимані почали ексгумацію загиблих під час окупації.

XS
SM
MD
LG