Доступність посилання

ТОП новини

Минула доба на Донбасі: сім обстрілів, втрат серед військових немає – штаб ООС


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 5 листопада 2019 року. Інфографіка Міністерства оборони України
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 5 листопада 2019 року. Інфографіка Міністерства оборони України

Підтримувані Росією бойовики здійснили сім обстрілів позицій українських військ на Донбасі минулої доби, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил. За даними, наведеними станом на 7:00 6 листопада, втрат серед українських військовослужбовців не зафіксовано.

«Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу ООС, від початку доби 6 листопада підтримувані Росією бойовики з гранатометів різних систем і стрілецької зброї вели вогонь по позиціях ЗСУ у районі Кримського. Обстріл тривав 35 хвилин, втрат серед особового складу Об’єднаних сил не було, додали у штабі.

Кого Зеленський залишить з «ДНР» і «ЛНР» у владі?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:40 0:00

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» зведених даних про обстріли не подають.

2 листопада поблизу Золотого на Луганщині завершилося розведення сил та засобів, про яке домовилися на початку жовтня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Розведення сил біля Петрівського на Донеччині має розпочатися 8 листопада.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG