Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби бойовики 8 разів порушили режим припинення вогню – штаб


Одного українського військового поранено минулої доби на Донбасі
Одного українського військового поранено минулої доби на Донбасі

Упродовж минулої доби, 20 грудня, бойовики вісім разів порушили режим припинення вогню, тричі застосувавши озброєння, заборонене Мінськими угодами. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Зокрема, ворог здійснив обстріли з мінометів калібру 82 міліметри позицій Об’єднаних сил в районі населених пунктів Луганське – на Донецькому напрямку, Гнутове на Маріупольському напрямку та з мінометів калібру 120 міліметрів у районі населеного пункту Водяне, що на Маріупольському напрямку. Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населених пунктів Станиця Луганська – на Луганському напрямку, Мар’їнка, Красногорівка, Луганське – на Донецькому напрямку, а також поблизу населених пунктів Гнутове, Лебединське – на Маріупольському напрямку», – ідеться у повідомленні.

Внаслідок бойових дій одного українського військового було поранено.

«Від початку цієї доби ворог відкривав вогонь по позиціях українських військових біля населеного пункту Чермалик, що на Маріупольському напрямку», – зазначили у штабі.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових у восьми обстрілах. У аналогічному угрупованні «ДНР» звіт про хід бойових дій минулої доби не публікували.

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України від квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

XS
SM
MD
LG