Доступність посилання

ТОП новини

Удар по Вознесенську: в «Енергоатомі» не виключають, що ракета була спрямована в бік Південноукраїнської АЕС


У компанії наголошують, що сам факт обстрілу «зони спостереження Південноукраїнської АЕС» є черговим цинічним актом ядерного тероризму Росії
У компанії наголошують, що сам факт обстрілу «зони спостереження Південноукраїнської АЕС» є черговим цинічним актом ядерного тероризму Росії

В українській компанії «Енергоатом» не виключають, що російська ракета, яка влучила в житловий будинок у Вознесенську, була спрямована в бік Південноукраїнської АЕС.

«Сам факт обстрілу зони спостереження Південноукраїнської АЕС є черговим цинічним актом ядерного тероризму росії. Адже на місці виявлено уламки ворожої ракети, яка влучила в будинок. І не виключено, що ця ракета була спрямована саме в бік ПАЕС, яку російські військові намагалися захопити ще на початку березня», – йдеться у повідомленні пресслужби компанії в телеграмі.

Компанія «Енергоатом» є оператором українських атомних електростанцій.

За даними прокуратури, 20 серпня близько 11:30 війська РФ завдали ракетного удару по місту Вознесенськ Миколаївської області. Ракета влучила у п’ятиповерховий житловий будинок, пошкоджені 2 під'їзди будинку, а також розташовані поряд приватні будинки, транспортні засоби. Унаслідок цього удару поранені 12 людей, серед них троє дітей.

Ще одна українська атомна електростанція – Запорізька АЕС, яка від 4 березня Запорізька АЕС захоплена російськими військами, зазнає обстрілів останнім часом. Україна звинувачує в цьому російські сили і закликає припинити «ядерний терор». Російська сторона звинувачення відкидає і каже, що обстріли нібито здійснюють українські військові. При цьому Росія відмовилася від пропозиції створити демілітаризовану зону довкола ЗАЕС.

18 серпня українська розвідка попередила про можливі провокації російських окупантів на Запорізькій АЕС.

XS
SM
MD
LG