Доступність посилання

ТОП новини

Не працюють магазини та аптеки, пусті банкомати  – мер Енергодара про російську «евакуацію» з міста


Панорама міста Енергодар, травень 2022 року, ілюстративне фото
Панорама міста Енергодар, травень 2022 року, ілюстративне фото

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов у коментарі проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я» розповів, що на тлі російської «евакуації», яку оголосили окупанти в місті, спостерігається певний ажіотаж.

«Повивозили обладнання з медико-санітарної частини, комп’ютерну техніку, документацію, паспортний стіл, який вони розташували у приміщенні ЦНАПу. Не працює інтернет стаціонарний, який був до цього, не працюють продовольчі магазини, аптеки. Ажіотаж по певних категоріях продуктів та засобів першої необхідності. АЗС та банкомати також порожні», – повідомив Орлов.

Він також додав, що окупаційна влада вже кілька днів вивозить свою документацію, очікуючи контрнаступу ЗСУ.

Днями призначена Кремлем «влада» окупованої частини Запорізької області заявила про евакуацію жителів низки населених пунктів, розташованих біля лінії фронту.

Раніше в МАГАТЕ підтвердили початок евакуації жителів Енергодара, окупованого міста на Запоріжжі, де мешкає більша частина персоналу захопленої військами РФ Запорізької АЕС. Український мер міста Дмитро Орлов також заявив, що окупаційна влада закрила паспортні столи і низку адміністративних управлінь в Енергодарі та вивозить документи й обладнання.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, з окупованої частини Запорізької області російська сторона евакуйовує окупаційну владу, так звану народну міліцію та їхні родини.

XS
SM
MD
LG