Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: військові РФ втратили зведений загін 6-го танкового полку під час чергової спроби наступу на Київ


Знищений російський танк на Київщині
Знищений російський танк на Київщині

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що російські військові втратили зведений загін 6-го танкового полку під час здійснення чергової спроби наступу на Київ.

«Завдяки активним діям підрозділів Збройних сил України на окремих напрямках у Броварському районі підрозділи противника залишаються відрізаними від постачання пального і продовольства», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, у 25-у добу протистояння України російському воєнному вторгненню російські загарбники втратили наступальний потенціал, а «їх просування зупинене майже на всіх напрямках».

«Противник продовжує нести втрати, має значні проблеми з комплектуванням підрозділів і частин особовим складом, логістикою. Для поповнення втрат особового складу підрозділів російської окупаційної армії військовими комісаріатами Кубані, Приморського краю, Ярославської області і регіонів уральського федерального округу проводяться заходи прихованої мобілізації. Проте, населення перелічених регіонів не має бажання брати участь у війні. Мають місце масові випадки ухилення від служби», – йдеться в повідомленні.

Масштабна війна Росії проти України триває 25-й день. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України». І хоча Україна та Захід заявляють про суттєві втрати РФ у війні проти України, Росія називає значно менші цифри. Свої дані Міноборони Росії оприлюднювало один раз, ще 2 березня, визнавши втрату 498 солдатів. Незалежного підтвердження даних про втрати армії РФ в Україні наразі немає.​

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG